Koçarlı’da bamya üreticisini güldürdü

EKONOMİ Haber Girişi : 29 Temmuz 2019 14:21
Koçarlı’da bamya üreticisini güldürdü
Koçarlı’da Mayıs ayı içerisinde hasadına başlanan, bu sene üretici pazarında 5-7 liradan alıcı bulan bamya çiftçinin yüzünü güldürdü.

Aydın'ın Bamya üretiminde söz sahibi ilçelerinden biri olan Koçarlı'da çiftçiler bu yılki satışlardan ve pazardan memnun. Koçarlı'da yaklaşık 2 bin dönüm alanda üretimi yapılan bamyanın satış fiyatları üreticiye yine kazandırdı. Üretici bamyayı 5-7 TL'den satarken fiyatları bamyanın boyutuna göre değişiyor.

Tıkla


GÜNDE ORTALAMA 100 TON


Koçarlı Dedeköy Mahallesi Tokatbaşı mevkiinde kurulan toptancı pazarında satışa çıkan bamyaya pazarcılar yoğun ilgi gösteriyor. Üreticilerden aldığı bamyaların toptancılara satışını yapan çiftçi, üreticinin bu yıl da karlı çıktığını ve bamya hasadının toplam 100 gün sürdüğünü, günde 30-40 ton hasat elde ettiklerini ifade etti.


Koçarlı’da toplamda günde ortalama 100 ton bamya satışı gerçekleştirildiğini aktaran çiftçi, “Buradaki pazarda bamyanın kilosu boyutuna göre 5-7 liraya alıcı buluyor. Koçarlı ovasında bu yıl 2 bin dönüm bamya ekildi. Bir ay önce başlayan bamya hasadı ile birlikte pazarda hareketlilik başladı. Yaklaşık 3-4 ay bu hareketlilik devam eder. Tabi ürün çoğalınca bu fiyatlar da biraz aşağıya düşer. Diğer mahsuller para etmedi ama bamya ekimi yapan üreticilerin bu yıl yüzleri güldü. Tabi bir de domuzlar bamyaya zarar veremiyor, yani bamya bahçesine domuz giremiyor. Buradan toptancılar ve aracılar tarafından alınan bamyalar Aydın pazarından Bursa Pazarına kadar tezgahlardaki yerini alıyor" dedi.














Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.