Koçarlı’da Cumhuriyet coşkusu yaşandı

EKONOMİ Haber Girişi : 29 Ekim 2019 12:56
Koçarlı’da Cumhuriyet coşkusu yaşandı
Cumhuriyet'in 96. yıl dönümü Koçarlı’da yapılan törende çeşitli gösterilerle kutlandı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkusu 28 Ekim’de Koçarlı Kaymakamlığı ve Koçarlı Belediye Başkanlığı tarafından Atatürk Anıtına Çelenk sunulması ile başladı ve saygı duruşu ardından İstiklal Marşı okundu.

Tıkla


29 Ekim sabahı ise Koçarlı Kaymakamı Fırat Çelik’in Kaymakamlık makamında kutlamaları kabul etmesiyle başlayan törenler Cumhuriyet Meydanında gerçekleştirilen çeşitli etkinlikler ile devam etti.


Törenlere Koçarlı Kaymakamı Fırat Çelik, Koçarlı Belediye Başkanı Nedim Kaplan, Koçarlı İlçe Jandarma Komutanı Arifcan Azizo, İlçe Emniyet Amiri Törehan Mollaoğulları, Daire Amirleri, gaziler, Sivil Toplum Örgütleri temsilcileri, muhtarlar, siyasi parti örgütleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.


ÖĞRENCİLERİN GÖSTERİLERİ BÜYÜLEDİ


Cumhuriyet Meydanındaki törenler Kaymakam Fırat Çelik’in beraberinde, Koçarlı Belediye Başkanı Nedim Kaplan’ın tören kıtasının ve halkın bayramını kutlaması ile başlarken, saygı duruşu ve istiklal marşının ardından Kaymakam Fırat Çelik günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı.


Kaymakam Çelik yaptığı konuşmada “Bugün Türk tarihinin en büyük bayramı olan, Büyük Atatürk'ün ‘En Büyük Eserimdir’ diyerek bizlere emanet ettiği, bir büyük reform, milletimize eşsiz bir armağan olan ve şanlı tarihimizde çok önemli bir dönüm noktası olan, Cumhuriyetin ilanının 96. yılını hep birlikte kutlamanın gururu, coşkusu ve sevinci içindeyiz. Türk Milleti, 29 Ekim 1923'te bir kez daha tüm dünyaya iradesine pranga vurdurmayacağını, kendi kaderi üzerinde hiç kimsenin müdahil olamayacağını kanıyla ve canıyla ilan etmiştir.  Türkiye Cumhuriyeti 1923 yılında bizim binlerce yıllık devlet geleneğimizin toprakla buluşmuş son fidanı olarak doğmuştur” dedi.


Konuşmasında 29 Ekim’in Türkiye için gurur günü olduğunun altını çizen Çelik, “Değerli Koçarlılı hemşerilerim ve geleceğimizin teminatı sevgili öğrencilerimiz; ülkemiz üzerinde bulunduğu coğrafya itibariyle politik, stratejik ve ekonomik açıdan büyük bir öneme sahiptir. Koçarlımızın güzel insanları ve sevgili öğrenciler, bizler bir bütün olarak güçlüyüz ve bir bütün olarak milletiz. Aydınlık geleceğimizi görmenin huzuru içinde, ülkemizin gurur günü olan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını bir kez daha kutluyor, Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Atatürk, mücadelemizin bütün kahramanlarını, eşsiz fedakarlıklarıyla milletimizin gönlünde ölümsüzleşen bütün şehitlerimizin ve gazilerimizin manevi huzurunda saygıyla eğilirken hepinize bir kez daha sevgi ve saygılarımı sunuyorum” diyerek herkesin bayramını kutladı.


Konuşmanın ardından tören kıtası ve öğrenciler tarafından öğrencilerin bando takımı eşliğinde resmi geçit töreni gerçekleştirildi. İlçede eğitim veren okullardaki öğrenciler tarafından hazırlanan şiirler, çeşitli gösteriler ve Halk oyunları ekipleri törene katılan vatandaşlar tarafından büyük alkış aldı.


CUMHURİYET AŞKI ENGEL TANIMADI


29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarını izlemeye gelenler arasında çocuğundan, yaşlısına herkes yerini aldı. Törende gösterileriyle büyüleyen öğrenciler büyük bir ilgi ve coşkuyla gösterileri izleyen kalabalıktan büyük alkış topladı. Cumhuriyet Bayramı kutlamalarını izlemeye gelenler arasında 69 yaşındaki Hacer Erol da vardı. Hastalığına aldırmadan gösterileri izlemeye gelen Hacer Erol, tekerlekli sandalyesiyle seyirciler arasındaki yerini aldı ve elindeki bayrağını sallayarak öğrencilerin gösterilerini büyük bir ilgiyle takip etti. Torununun gösterilerde yer aldığını ifade eden Erol, bu tür bayram ve etkinlikleri durumu ne olursa olsun takip etmekten keyif aldığını ve bunun bir görev olduğunu belirtti.


Gerçekleşen törenler 29 Ekim kutlama etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen yarışmalarda ödül alan öğrencilere ödüllerinin Kaymakam Fırat Çelik tarafından verilmesinin ardından öğrencilerin Halk Oyunları Gösterileri ile son buldu.















 

 



























Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.