Koçarlı’da Hava Sıcaklıkları Su Satışlarını Artırdı

GÜNCEL Haber Girişi : 23 Temmuz 2021 12:54
Koçarlı’da Hava Sıcaklıkları  Su Satışlarını Artırdı

 

Tıkla

 

 

Yaz döneminde hava sıcaklıklarının zaman zaman 40 derecenin üzerine  çıktığı Koçarlı'da son haftadır  su satışları arttı.

 

Koçarlı ’da  su satışı yapan Esnaflar, “Haziran ayı ile birlikte satışlarında artış olduğunu belirterek,  Sıcak havaların 40 derecenin üzerinde olması işlerimizi oldukça olumlu etkiledi. Özellikle  son bir haftadır akşamları dahi  satış yapıyoruz . Su satışlarında geçen aya göre yüzde 25 bir artış gerçekleşti. Talebi karşılamaya çalışıyoruz.” dedi.

 

 Tüm yurtta olduğu gibi Koçarlı’da giderek artan hava sıcaklıkları, su satışı artışını da birlikte getirdi. Sıcaktan bunalan insanların su tüketimi arttıkça, su bayileri, bakkal ve bayilere olan su talepleri de artıyor. Koçarlı’da su bayii işleten Mahir Erişmiş, Haziran ayı ile birlikte satışlarında artış olduğunu belirterek, “Hava sıcaklıklarının yüksek seyretmesi bize yaradı” dedi.

 

Hava sıcaklıklarının her geçen gün yükselmesi ve başlayan normalleşme süreci ile birlikte insanların sokaklarda daha fazla dolaşması, suya olan talebi arttırdı. Su bayii Mahir Erişmiş, sıcak hava ile birlikte yoğunluğun başladığını ve su satışlarında yükselme olduğunu kaydetti.

 

SU SATIŞI DÜĞÜN VE CEMİYETLER NEDENİYLE ARTTI

 

Damacana  su satışlarının da arttığını ancak düğün ve cemiyetler nedeniyle bardak suların daha fazla rağbet gördüğünü ifade eden Erişmiş;  Yaz gelmeden önce ayda 700-800  civarında bir rakamla su satışı yapıyorduk. Hava sıcaklarının artması, düğün ve cemiyetler ile birlikte ayda 2000-2500 damacana ve bardak su satıyoruz”dedi.