Koçarlı’da Servis Araçları Denetlendi

GÜNCEL Haber Girişi : 20 Ekim 2021 14:18
Koçarlı’da Servis Araçları Denetlendi

Koçarlı’da okul servis araçlarının yıllık olan denetimleri gerçekleştirildi.

Tıkla

 

Koçarlı’daki okul servis araçlarının başta olmak üzere tüm servis araçlarının ve sürücülerinin mevzuatta yer alan kriterleri taşıyıp taşımadıkları, okul servis aracı sürücülerinin okul servis aracı kullanmaya haiz olup olmadıklarının denetimi amacıyla İlçe Jandarma ve emniyet Trafik ekibleri, Aydın Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi Daire Başkanlığına bağlı ve Koçarlı Belediyesi zabıta ekipleri ve İlçe milli Eğitim birimlerince ilçedeki tüm servis araçları denetlendi.

 

63 servis aracının denetlendiğini aktaran Koçarlı Şoförler Odası Başkanı Şenol Şahin denetlenen tüm servis araçlarının denetimden sorunsuz bir şekilde geçtiğini ve onaylandığını söyledi.

 

ARAÇLARIMIZ DENETİMDEN EKSİKSİZ GEÇTİ

 

Denetlenen servis araçlarının her yıl yapılan denetimden geçtiği için mutlu olduğunu belirten Koçarlı Şoförler Odası Başkanı Şenol Şahin, “Araçlarımızın güvenlik denetlemelerini yaptı. Yılda bir kez tüm servis araçlarını kontrol ediyor ve denetimden geçen araçlara ‘Çalışabilir’ ruhsatı veriyor.

 

Bütün denetlemeler yapıldı, detaylar incelendi.  Tüm okul servis araçlarımızın okul paketi de eksiksiz olarak denetimden geçti. Okul paketinin içinde yer alan araç takip sistemi, dur lambası, araç camlarının açılıp-açılmama durumu, yangın söndürme cihazı, 3 noktalı emniyet kemeri gibi özellikler araçlarımızda tam”dedi.

 

AİLELERİN İÇİ RAHAT ETSİN DİYE GÜVENLE TAŞIYORUZ

 

Ailelerin çocuklarını güvenle okullarına taşımanın kendileri için çok önemli olduğunu ve anne baba olmanın bilinciyle bu işi yaptıklarını da paylaşan Şahin, "Denetlemelerimiz iyi geçtiği için mutluyuz. Herhangi bir eksiğimiz yok. İnsanlar bizim araçlarımıza ve araç sürücülerimize okula giden çocuklarını emanet ediyor. Ailelerin içi rahat etsin, onların güvenliği ve huzuru bizim için de çok önemli.

 

Servis araçlarında çocukların güvenliği için yönetmelikte yer alan ne varsa biz de araçlarımızda özenle uyguluyoruz. Araçları öğrencilerin güvenliği için en uygun hale getiriyoruz. Böylelikle anne babaların da içi rahat ediyor. Sonuçta bizlerin de çocuğu var, servis şoförlerimiz de öyle ve bu bilinçle ve dikkatle çocuklarımızı taşıyoruz”diye konuştu.