Koçarlı’da yaz Kur-an kursları başladı

GÜNDEM Haber Girişi : 01 Temmuz 2019 09:59
Koçarlı’da yaz Kur-an kursları başladı
Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından her yaz tatilinde düzenlenen Kur-an kursları başladı.

"Camiler çocukla dolsun ahlakı kuran olsun" sloganıyla başlayan kurslar Türkiye genelinde 90 bin cami ve 25 bin kuran kursunda yaz boyunca sürecek.

Tıkla


Koçarlı Müftü Vekili ve Merkez Cihanoğlu Cami İmamı Sami Topuz, yaz Kur-an kurslarının çocuklar için yazı verimli geçirdikleri bir yer olduğunu belirterek, velilerin çocuklarını yaz aylarında açılan kurslara kayıtlarını yaptırmalarının önemine vurgu yaptı.


Yaz Kur-an kursunun iki dönemde tamamlanacağını ve açılış-kapanış tarihlerini söyleyen Topuz, “Kursumuz 17 Haziran Pazartesi günü başladı. Bu sene iki dönem olarak devam edecek, toplam 8 hafta sürecek. 12 Temmuz’da 1. dönem bitecek ve 2. dönem 15 Temmuz’da başlayıp 9 Ağustos Cuma günü bitecek” dedi.


“KOÇARLI’DAKİ KURSLARDA YAKLAŞIK BİN ÖĞRENCİ VAR”


Koçarlı ilçe genelindeki yaz Kur-an kurslarına katılan öğrenci sayısı hakkında bilgi veren Topuz, “Cihanoğlu camisinde 50’den fazla öğrencimiz var. Tabi sadece bizim camimizde değil ilçedeki tüm camilerde kurslarımız ve öğrencilerimiz var. Diğer camilerde de öğrenci sayısı hemen hemen buradakiyle aynı. Koçarlı ilçe genelinde camilerdeki kurslarda toplam sayı olarak yaklaşık bin öğrenci var. Sayı daha fazla olabilir ama yaz tatiline ya da başka memlekete giden öğrenciler oluyor” diye konuştu.


Açılan kurslara her yaştan çocuğun katılabildiğini söyleyen ve katılan öğrencilere verdikleri derslerin içeriğinden bahseden Topuz, “Biz burada bir Müslümanın bilmesi gereken temel dini bilgileri öğretiyoruz. Kelimeyi şahadet getirmekten tutun namaz kılma, oruç, zekata kadar İslamın temel esaslarını öğretiyoruz. Bunun yanında seviyesi iyi olan, daha büyük yaştaki öğrencilerimize de alfabeyi ve Kur-an okumayı öğretiyoruz” ifadelerini kullandı.


“NAMAZ KILMA YARIŞMALARI DÜZENLİYORUZ”


Kursların çocuklar için çok verimli geçtiğini aktaran Topuz, öğrencilere dini bilgileri öğretirken motivasyon da sağlayacak etkinlikler yaptıklarına değinerek, “Öğrencilerimizden burada öğrettiklerimizden dolayı çok iyi geri dönüşler alıyoruz. Bu bilgiler öğrencilerimize oldukça verim sağlıyor. Bu kurs döneminin sonunda burada öğrencilerimiz arasında namaz yarışmaları yapıyoruz. Namaz yarışması geçen Pazartesi başladı, ilçe genelinde yapıyoruz. Öğrencilerin hepsinin katıldığı bir yarışma oluyor ve büyük ilgi görüyor, öğrencilere çeşitli ödüller veriyoruz. Hem de öğrencilerin camiye, cemaate, cami kültürüne alışması açısında da bu yarışmalar verimli oluyor, ödüllerle ve yarışmayla öğrenciler namaz kılmak için daha çok motive oluyor. Sadece namaz da değil, buraya gelen öğrencilerimizle ders sonunda sohbet ediyoruz, onların ihtiyaçlarını dinliyoruz, yaz kurslarının öneminden, çeşitli konulardan konuşuyoruz” diye konuştu.


Kur-an kursuna kayıt yaptırmak isteyenlerin yapması gerekenleri söyleyen Topuz, “Yaz Kur-an Kursu’na katılmak isteyen öğrenciler hangi kursa gitmek istiyorsa kimliğiyle direk o kursa başvuruyor. Her dönemin başında bir haftalık kayıt dönemi oluyor, yaptığınız kayıt sisteme giriliyor. Buradan yapmış olduğunuz kaydı başkanlığımız görüyor” dedi.

 

VAAZLARLA VE SOSYAL MEDYAYLA DUYURUYORLAR


Açılan kursları duyurmak için sosyal medya hesaplarından faydalandıklarını aktaran Topuz, “Geçen yıl ülke genelinde 75-80 bin civarında camide kurs açılmış, yaklaşık 4-5 milyon öğrenci kurslarımızda ders almıştır. Bu sayı her yıl artıyor. Koçarlı’da da öğrenci sayısında geçen yıla göre durum aynı, bir fark yok. Kurslarımız başlamadan önce vaaz ve sohbetlerimizde kurslarımızın başlayacağını duyuruyoruz. Yanı sıra sosyal medyada da camimizin sayfası var, oradan duyuru yapıyoruz” şeklinde konuştu.



Necmiye KAPTAN























 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.