Koçarlı’dan Ağrı’ya Gönül Köprüsü Kurdular

EĞITIM Haber Girişi : 24 Aralık 2019 11:36
Koçarlı’dan Ağrı’ya Gönül Köprüsü Kurdular
Koçarlı’dan Ağrı’ya Gönül Köprüsü Kurdular

Koçarlı 80. Yıl Cumhuriyet Anaokulu öğrencileri, "Uzanan Eller Mutlu Yürekler” projesi ile değerler eğitimi çalışmaları kapsamında “Yardımseverlik ve işbirliği” konusunda hazırladıkları kıyafetleri, Ağrı Doğubayazıt Kalecik ve Yeniçağ İlkokulunda bulunan Anasınıfı öğrencilerine gönderdi.

Tıkla


80. Yıl Cumhuriyet Anaokulu'nda kıyafet toplamak için “İyilik Gemisi” olarak adlandırdıkları kutu hazırlayan öğrenciler, burada biriktirdikleri kıyafetleri öğretmenlerinin belirlediği Ağrı Doğubayazıt Kalecik ve Yeniçağ İlkokulunda bulunan Anasınıfı öğrencileri için paketleyerek, kargoya verdi.


Konu ile ilgili yapılan açıklamada değerler eğitimi çalışmaların kapsamında “Yardımseverlik ve işbirliği” konusunu işlerken böyle bir projenin hayata geçirildiği belirtildi.


Proje çerçevesinde Ağrı Doğubayazıt Kalecik ve Yeniçağ İlkokulunda bulunan Anasınıfında ihtiyaç sahibi öğrencilerin bulunduğu bir anaokulununun belirlendiğini ifade eden okul öğretmenleri, "Ağrı Doğubayazıtta eğitim gören minik öğrencilerin öğretmenleri ile iletişime geçerek bir köprü oluşturduk. Bunun üzerine ihtiyaçları belirleyerek İyilik Gemimizi hazırladık. Bu iyilik gemimiz öğrenci ve velilerimiz tarafından dolduruldu" diye konuştular.


“YARDIMSEVERLİK VE İŞBİRLİĞİNİ ÖĞRENİYORLAR”


80. Yıl Cumhuriyet Anaokulu öğretmenleri Çocuklara yardımseverlik ve işbirliğin çocuklara aşılayabilmek maksadıyla bu projeyi gerçekleştirdiklerini ifade ederek, “Şuan mevsim koşullarından dolayı mont, kaban ve bot ihtiyacı olan okul bularak bu projeye başladık. Ağrı Doğubayazıt Kalecik ve Yeniçağ İlkokulundan okul müdürleri ile iletişime geçildi. Öğrencilerin ihtiyaçlarının olup olmadığını sorduk. İhtiyaçlarının olduğunu ailelerin ilgisizliği yüzünden de ihtiyacı olmayan çocuklarında zor durumda kaldığını ve kıyafet gereksinimlerinin olduğunu söylediler. Biz de böyle bir hazırlık yaparak gönül köprüsü oluşturduk.Gönüllülük esas olmak üzere dileyen öğrenci bir mont veya bir bot ne isterlerse onu getirerek, oluşturduğumuz “İyilik Gemisi” olarak adlandırdığımız kutumuza attılar. Katılımımız oldukça yüksek oldu. Ailelerimiz de öğrencilerimizde duyarlılık göstererek göndereceğimiz okulumuzun bir sınıfının mont bir sınıfının ise bot ihtiyacını karşılamış olduk. Öğrencinin yaşayarak öğrenmesinin daha kalıcı oluyor. Öğrencilerimiz için konuyu bir yardım projesiyle pekiştirdik. Böylece öğrencilerimiz kadar maddi olanaklara sahip olamayan yaşıtlarına katkı sağlamış oldular” diye konuştular.


Koçarlı 80. Yıl Cumhuriyet Anaokulu öğrencileri oluşturdukları “İyilik Gemisi” kolisini öğretmenleri ile birlikte Ağrı Doğubayazıt’a yolladılar. 















Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.