Koçarlı'ya Büyük Yatırım

GÜNDEM Haber Girişi : 22 Mart 2021 11:13
Koçarlı'ya Büyük Yatırım
Ak Parti İlçe Başkanı Arslan, Koçarlı İlçesine yapılan yatırımları değerlendirdi.

Ak Parti İlçe Başkanı Arslan, Koçarlı İlçesine yapılan yatırımları değerlendirdi.

Tıkla


Koçarlı İlçesinde yapılan yatırımlarla ilgili açıklamada bulunan Ak Parti İlçe Başkanı Arslan, "Yaşanılabilir bir Koçarlı" çalışmaların devam ettiğini söyledi.


 ilçeye yapılan yatırımlarla ilgili Koçarlı Habere açıklama yapan Ak Parti İlçe Başkanı Arslan, “AK Parti Koçarlı İlçe Teşkilatı olarak diğer mahallelerin taleplerini yerine getirmek için Ankara'ya çıkartma yapacaklarını”söyledi.


MÜZEDE SONA GELİNDİ


AK Parti Koçarlı İlçe Başkanı İlyas Arslan, Adnan Menderes Demokrasi Müzesi'nin yapım çalışmalarında sona gelindiğini söyledi.


Bina çevresindeki rekreasyon alanlarındaki çalışmaların önemli bir kısmı tamamlandığını belirten Başkan Arslan, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve İçişleri Bakanı Soylu'nun talimatı ile Aydın Valiliği tarafından yapımı devam eden çalışmalarda yüzde 98'i tamamlanmış durumda.


Merhum Başbakanımız Demokrasi Şehidi Adnan Menderes adına yapılan ilk demokrasi müzesi olma unvanı taşıyan müzede son rötuşlar yapılıyor. Açılış tarihi henüz belli değil. İçişler Bakanımız Süleyman soylu çalışmaları yakından takip ediyor. " dedi.


MENDERES'İN EŞYALARI İLE DÖNEME İLİŞKİN EŞYALAR SERGİLENECEK


Müze hakkında bilgiler de veren AK Parti Koçarlı İlçe Başkanı İlyas Arslan, “Binanın giriş kapısının önünde Menderes'in makam aracı ve Çakırbeyli çiftliğinde kullandığı traktör yer alacak. Müzenin zemin katında bir dijital kütüphane ile sinevizyon odası bulunacak.


Binanın birinci katında ise Menderes'in hayatı anlatılacak. Burada Menderes'in kullandığı eşyalar ile o döneme ilişkin yurt içi ve yurt dışından getirilen eşya, envanter ve materyaller sergilenecek. Binanın son katında ise Menderes'in görevi döneminde yaptığı icraatlar ve yatırımlar, maketlerle anlatılacak. Müzenin bulunduğu alanda bir cami de yer alıyor.


Çevresinde sosyal yaşam alanı oluşturulan müzede ayrıca, Çine Çayı'nın kenarında ahşaptan yapılan 2 katlı restoranda, yöresel ürünlerin satışı yapılacak. Müzenin arkasında bulunan tarihi su değirmeninin de kafeterya olarak hizmet vermesi planlanıyor”dedi.


“KOÇARLI SPORUN MERKEZİ OLACAK”


 İlçede Ak Parti yatırımların devam ettiğini de vurgulayan AK Parti Koçarlı İlçe Başkanı İlyas Arslan "Sağlıklı ve yaşanılabilir bir Koçarlı" hedefi ile çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yapımı devam eden ilçe stadımızda zemin yenileme, aydınlatma, yürüyüş yolu, tenis kortu, tiribünler, soyunma odalarının yenileme çalışmaları devam ediyor.


 “KOÇARLI'YA YENİ JANDARMA BİNASI YAPILACAK”


Koçarlı'da vatandaşların can ve mal güvenliğini sağlamak için çalışan İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün yanı sıra İlçe Jandarma Komutanlığı'na da yeni hizmet binası kazandırılıyor. Adnan Menderes Mahallesi'nde hizmet vermeye devam eden jandarma ise, Büyükdere Mahallesi Adnan Menderes Kent Ormanı girişine yapılacak yeni binaya taşınacak. Aydın Valiliği YİKOB, jandarma hizmet ve servis binası, 2 katlı ve bin 84 metrekare, servis binası da tek katlı ve 210 metrekare olacak. İşin yapımı ise 240 gün sürecek.


 VATANDAŞIMIZ 30 YILDIR BEKLİYORDU


Koçarlı ilçesinde Devlet Su İşleri (DSİ), Kızılcabölük'ün ardından Mersinbelen göletinin yapımına başladı. DSİ Genel Müdürlüğü; Koçarlı'nın Kızılcabölük, Mersinbelen ve Bağarcık göletleri için yaklaşık 10 milyon liralık proje hazırladı. TBMM Kamu İktisadi Teşebbüsleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş tarafından yakından takip edilen, kırsal mahallelerde vatandaşların tarımsal ve hayvansal üretim yapmaları için büyük öneme sahip olan proje kapsamında, yüklenici firma ilk olarak Kızılcabölük göletinin yapımını tamamladı.


17 metre yüksekliğindeki Kızılcabölük göletini, DSİ'ye teslim aşamasına gelen firma, Mersinbelen göleti için düğmeye bastı. Temelini attığı Mersinbelen göleti inşaatını tamamlanmasının ardından firma, son olarak Bağarcık göletini yapacak. Göletlerde tutulacak su, metrelerce uzunluğundaki borularla mahallelere ulaştırılacak.


"ANKARAYA ÇIKARTMA YAPACAĞIZ”


Kırsal kalkınmaya katkı sunması beklenen projenin Kızılcabölük ve Mersinbelen gölet projesinde desteklerinden dolayı milletvekilleri ve Aydın İl Başkanı Ömer Özmen'e teşekkür eden Arslan, "İktidar olarak sadece şehir merkezlerine değil, kırsal alanlara da hizmet ediyoruz. Bu anlamda vatandaşlarımızın mahallelerinde tarımsal üretim ve hayvancılık yapmaları için büyük öneme sahip olan gölet projemizi hayata geçiriyoruz.


Projemiz çerçevesinde Kızılcabölük göletimiz tamamlandı, sırada Mersinbelen ve Bağarcık göletlerimiz var. Bu göletlerin yapılmasını vatandaşlarımız 30 yıldır bekliyordu. Bu hizmetin de bizim iktidarımıza nasip olmasının ayrıca mutluluğunu yaşıyoruz" dedi. Arslan, AK Parti Koçarlı İlçe Teşkilatı olarak diğer mahallelerin taleplerini yerine getirmek için Ankara'ya çıkartma yapacaklarını sözlerine ekledi. 






























Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.