Koçarlıda "Vefa Sosyal Destek Grubu" yaşlılara desteğini sürdürüyor

GÜNDEM Haber Girişi : 01 Nisan 2020 15:39
Koçarlıda
Koçarlı ilçesinde, koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında sokağa çıkmaları kısıtlanan yaşlılar ve kronik rahatsızlığı olanların acil ve temel ihtiyaçları "Vefa Sosyal Destek Grubu" tarafından karşılanıyor.

Koçarlı ilçesinde, koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında sokağa çıkmaları kısıtlanan yaşlılar ve kronik rahatsızlığı olanların acil ve temel ihtiyaçları "Vefa Sosyal Destek Grubu" tarafından karşılanıyor.

Tıkla


İçişleri Bakanlığınca 65 yaş üzeri ve kronik rahatsızlığı olanlara yönelik sokağa çıkma kısıtlaması getirilmesi nedeniyle evinden dışarı çıkmayan çok sayıda yaşlı 112, 155 ve 156 numaralarını arayarak yardım talebinde bulunuyor.


Bu kapsamda Koçarlı ilçesinde Kaymakamlık koordinesinde oluşturulan Vefa Sosyal Destek Grubu da yaşlı ve kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşların hem günlük taleplerini hem de acil ihtiyaçlarını karşılıyor. Kaymakamlığa bağlı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, sağlık görevlileri, kolluk kuvvetleri, kamu kurumu çalışanlarından  oluşan Vefa Sosyal Destek Grubu , gelen çağrıları vakit kaybetmeden değerlendirmeye alıp harekete geçiyor.


MAAŞLARI EVLERİNDE TESLİM EDİLDİ


Kaymakamlık koordinesinde oluşturulan Vefa Sosyal Destek Grubu, “65 yaş üzeri ve kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşların maaşlarını çekerek evlerinde teslim etti.


Konu ile ilgili Koçarlı Kaymakamlından yapılan açıklamada; 65 yaş üzeri ve kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşların temel ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla oluşturulan Vefa Sosyal Destek Grubu, temel ihtiyaç malzemeleri isteyen vatandaşlarımızın alışverişlerini yapılıyor, ilaçları ve diğer ihtiyaçlarını karşılıyor. Bu ihtiyaçların yanında emekli olan ve kartı bulunmayan vatandaşlarımızın maaş çekim işlemleri de Vefa Sosyal Destek Gurubu üyeleri tarafından yapılmaktadır. İkameti ilçemizde bulunan ve ATM kartı bulunmayan vatandaşlarımız tespit edilerek maaş yatış tarihlerine göre ödemeleri gerçekleştirilmektedir” sözlerine yer verildi.


VATANDAŞLAR TEŞEKKÜR ETTİ


Koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında sokağa çıkmaları kısıtlanan yaşlılar uygulamaya teşekkür ederek, “Kısıtlamalardan dolayı sokağa çıkamıyoruz. İhtiyaçlarımızı telefonla aradığımızda Vefa Sosyal Destek Grubu getiriyor. Maaşlarımızı çekip, temel ihtiyaçlarımızı karşıladılar. Herkese çok teşekkür ederiz”dediler. 












Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.