Kokuların insanlar üzerindeki etkileri

Her kokunun saniyedeki titreşim sayısı bize farklılıkları verir. beynimiz beş duyunun verileri dahil,frekansları  algılayan mucize bir yapıdır. Kötü bir an esnasında beynimize imgelenen ortamdaki koku daha sonra mutlu olduğumuz bir ortamda karşılaştığımızda  bilinç altı bizi uyararak eskiye götürür yaşadığımız kötü anıyı bize hatırlatır.

 

Yada tam tersi mutluluk anı ortamdaki koku daha sonra tekrar karşılaştığımızda zihnimiz bize mutluluğu anımsatır.

 

Bir iş görüşmesine yada ciddi bir toplantıya katıldığınızı var sayalım burada baskın bir koku anımsadınız işte bu kokuyu artık nerede anımsarsanız o ortamda ciddileşeceksinizdir çünkü zihin size geçmişte yaşadığınız o anın ağırlığını size betimleyecektir.

 

Zihin bizlere bazen bunun gibi oyunlar oynayabilir.

 

Peki biz bu ve bunun gibi durumlarda zihnimize nasıl komutlar verebiliriz?

 

Bir kere güzel kokularla barışık olmalıyız nerede ve nasıl bir ortamda olursak olalım kokular ile olayları bir birinden ayırt etmeliyiz. Kokuların bir ortama yada kokuyu taşıyan kişilere ait olmadığını zihnimize imgelemeliyiz. Bunu başardığınızda sevmiş olduğunuz kokuları bir olaya bir sebebe bağlamaksızın sevmeye devam etmiş olacaksınız. Ve zihninizin size bu şekilde oyun oynamasına müsaade etmemiş olacaksınız.

 

Kokuların olumsuzluklarını yazdık ve bu durumdan etkilenmemenin yollarını anlattık madem zihnimiz bize oyun oynuyor bir konuda ona bir şans verebiliriz peki nasıl? Tabi ki durumu avantaja çevirerek..

 

Mutlu olduğumuz huzurlu olduğumuz tüm ortamlarda bize hoş gelen kokuları koklayarak zihnimize betimleme yapabiliriz. Bir doğa yürüyüşüne çıktıysanız ordaki ağaçların toprağın çiçeklerin kokularını içinize çekin ve o huzurlu anı zihninizin imgelemesine izin verin..

 

Tüm mutlu ve huzurlu anlarsınız da kokuları betimleyin huzursuz ve mutsuz anlarsınızda kokularla olayları ayrıştırın bu şekilde hayatınızı daha güzel yaşayabilirsiniz.

 

Sizlere daima mutlu ve huzurlu günler dilerim..