Kutlu Doğum Haftası Koçarlı’da kutlandı

GÜNDEM Haber Girişi : 12 Kasım 2019 16:07
Kutlu Doğum Haftası Koçarlı’da kutlandı
Kutlu Doğum Haftası olarak kutlanan Mevlid-i Nebi Haftası Koçarlı İmam Hatip Ortaokulu Kız Pansiyonu Konferans Salonu’nda öğrencilerin hazırladığı etkinlikle kutlandı.

Kutlu Doğum Haftası etkinliklerine Koçarlı Kaymakamı Fırat Çelik, Koçarlı Belediye Başkanı Nedim Kaplan, Koçarlı İlçe Müftüsü Ahmet Müjdeci, Koçarlı İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Osman Arıkoğlu, Koçarlı İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Mehmet Özkaya, daire amirleri, muhtarlar, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katılım sağladı.

Tıkla


Program başlamadan önce öğrencilerin Kutlu Doğum Haftası ile ilgili hazırladığı sergiyi gezen davetlilere öğrenciler gül suyu ve lokum ikram etti.


ETKİNLİKLER BÜYÜK BEĞENİ TOPLADI


Koçarlı İmam Hatip Ortaokulu’nda gerçekleştirilen etkinliklerle kutlanan program saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunarak başladı, ardından din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenlerinden Ebrar Akay, günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı. Öğrencilerin Kur’an Tilaveti ve günün anlam ve önemine uygun dua etmesiyle devam eden etkinlikler 80. Yıl Anaokulu İlahi Grubu’nun söylediği ilahilerle devam etti.


Öğrencilerin “Hala Ümmetin miyiz?” adlı şiiri okumasının ardından Mevlid-i Nebevi Sinevizyonu izlendi ve öğrencilerin hazırladığı “Adın Geçer” isimli oratoryo gösterisi büyük beğeni topladı. Sonrasında ise İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerinin oluşturduğu ilahi korosunun seslendirdiği ilahiler dinlendi.


“SİZİN EN HAYIRLINIZ AİLESİNE EN İYİ DAVRANANIZDIR”


Açılış konuşmasında Peygamberin aile sevgisi ve saygısı üzerine çizdiği yoldan gitmeyi vurgulayan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Ebrar Akay, “Sevgili peygamberimizin dünyaya gelmesinin 1448. yılını her yıl olduğu gibi Mevlid-i Nebi haftası olarak büyük bir mutlulukla kutlamaktayız. Allah'ın en sevgili kulu, son ve en büyük peygamber Hz. Muhammed (s.a.v.) bir saadet güneşi olarak doğdu. Baharın gelmesi ile kurumuş toprağın yağmurla yeşermesi gibi Peygamberimizin gelmesiyle insanlık yeniden hayat buldu. O'nun kalplere yerleştirdiği iman ışığı sayesinde kalplerden yanlış inançlar silindi ve onun sayesinde gönüllere merhamet geldi. Peygamberimiz ki insanların en şereflisi, en adaletlisi, en merhametlisi ve ailesine en iyi davrananıydı. Hatta bir hadis-i şerifinde 'Sizin en hayırlınız ailesine en iyi davrananızdır' diyerek aileye verdiği önemi biz müminlere bir kere daha öğretti. O değerli peygamberin bu ahlak modelini almayı Rabbim hepimize nasip etsin inşallah. Bu vesile ile hepinizin Mevlid-i Nebi haftasını kutlar ve bu haftanın bütün insanlığın yüreğinde muhtaç olduğumuz manevi ışığa dönüşmesini diler ülkemize, milletimize ve bütün insanlığa huzur getirmesini yüce Allah'tan temenni ederim” şeklinde konuştu.   


Öğrencilerin ettiği dualara tüm katılımcılar ellerini açarak eşlik ederken, sergiledikleri ilahi korosu ve oratoryo gösterileri de katılımcılardan büyük beğeni topladı.























Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.