KYK Yurdu Bilmeceye Döndü

GÜNDEM Haber Girişi : 08 Mart 2021 14:08
KYK Yurdu Bilmeceye Döndü
Koçarlı ilçesinde depreme dayanıksız gerekçesi ile boşaltılan Koçarlı KYK, belirsizliğini koruyor.

Koçarlı ilçesinde depreme dayanıksız gerekçesi ile boşaltılan Koçarlı KYK, belirsizliğini koruyor. 

Tıkla


Belediye Başkanı Kaplan tarafından KYK Yurdunun 01 Ocak 2020 yılında Cumhuriyet Meydanında temeli atılacak dedi, atılmadı.


 26 Ağustos 2020 yılında 7 ayda yıkacağız dedi, 7 ay geçmesine rağmen hala yıkılmadı.


Esnafın umutla beklediği KYK Yurdu bilmeceye dönerken, Esnaflar “en azından pandemi döneminde okullar kapalıyken yıkılıp yapılsaydı. Hiç olmazsa önümüzdeki eğitim öğretim dönemine yetişirdi” diyerek tepki gösterdiler.


Aydın'ın Koçarlı ilçesinde bulunan Kredi Yurtlar Kurumu Yurdunun (KYK) depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıkım kararı alınmıştı. Alınan karar kapsamında yurtta kalan 500 üniversite öğrencisinin kayıtları silinmiş çalışanlar ise başka yurtlara gönderilmişti. Yıkım kararı alınarak boşaltılan Koçarlı Kredi Yurtlar Kurumu Yurdunun (KYK) 8 ay geçmesine rağmen yıkımı gerçekleşmemesi esnafı tedirgin etti.


 7 AYDA TAMAMLANACAK DEMİŞTİ


26 Ağustos 2020 tarihinde konuyla ilgili açıklama yapan Koçarlı Belediye Başkanı Nedim Kaplan, “Koçarlı Kredi Yurtlar Kurumu Yurdunun 7 ay içerisinde ilk kazmanın vurulacağı ardından 8 ay içerisinde inşaat tamamlanarak daha kapasiteli, daha güvenli ve modern bir yurt inşa edileceği açıklamıştı. Belediye Başkanı Nedim Kaplan'ın açıklamasının ardından 7 ay geçmesine rağmen yurdun yıkımı gerçekleşmemesi Korona virüs (Covid-19) salgını nedeni ile zor günler geçiren esnafı tedirgin etti.


KAPLAN 1 OCAK 2020 TARİHİNDE DE SÖZ VERMİŞTİ


Öğrenci yurdunun yapılmaması ilçede umutsuzluğa neden olurken Belediye Başkanı Nedim Kaplan 1 Ocak 2020 tarihinde de yaptığı basın açıklamasında “İlçeye kalıcı yatırımlar kazandırmak istediğini belirterek, öğrenci yurdu müjdesi vermişti. Yurdun proje görsellerini gösteren Başkan Kaplan, “Bin 16 kişilik öğrenci yurdu projesi, 2020 yılı hediyemiz olsun. Taslak proje çıktı. Mimari proje incelemede. Bu proje halkımıza, esnafımıza, minibüsçü kardeşlerimize hayırlı olsun. İnşallah 2020 yılı içerisinde projenin temelini atmak bize nasip olur diye” konuşmuştu.


ARSLAN KISA ZAMANDA YAPILACAK DEMİŞTİ


Geçtiğimiz yıl KYK yurdu ile ilgili siyasiler bir çok açıklama yapmıştı. Yurdun kapatılmasının ardından 01.09.2020 tarihinde açıklama yapan Ak Parti İlçe Başkanı İlyas Arslan, “Koçarlı'ya ciddi bir yatırım planlaması var. KYK Öğrenci Yurdu depreme dayanıksız olduğundan dolayı kapatıldı. Milletvekillerimiz ile yaptığımız girişimler sonucu mevcut yurt yıkılarak, KYK yurdunun kapasitesi arttırılarak kısa zamanda yapılması planlanıyor” demişti.


ESNAF UMUTSUZ


İlçe esnafına ve ekonomisine büyük katkı sağlayan Öğrenci yurdu ile ilgili umutlarını kaybeden esnaflar, “Öğrenciler İlçemize ekonomik olarak büyük katkı sağlıyordu. Evet ilçemize güzel projeler binalar yapılıyor. Esnaf olarak destekliyor ve seviniyoruz. Fakat, bu yapılan binalar ne esnaflarımıza nede ilçe ekonomisine katkı sağlayacak projeler. Öğrenci yurdu Koçarlımız için önemli bir proje. 


Esnaflar olarak hayalimiz, üniversite öğrencileri okula başlamadan biran önce yıkılıp yerine yenisi yapılarak yeni eğitim öğretim yılında faaliyete geçmesiydi” ifadelerini kullandılar.




Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.