Milli Eğitim Camiası “Koçarlı Sana Kanım Feda” dedi

EĞITIM Haber Girişi : 24 Aralık 2019 15:20
Milli Eğitim Camiası “Koçarlı Sana Kanım Feda” dedi
Milli Eğitim Camiası “Koçarlı Sana Kanım Feda” dedi


Tıkla

Koçarlı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Aydın Kızılay Kan Bağış Merkezi iş birliği ile organize edilen "Koçarlı Sana Kanım Feda” isimli kan bağışı kampanyası düzenlendi.


Atatürk ilkokulunda gerçekleşen gönüllü kan bağışı etkinliğine Milli Eğitim Camiası başta olmak üzere velilerde büyük ilgi gösterdi.


"Koçarlı Sana Kanım Feda” isimli bağış kampanyasına Koçarlı Belediye Başkanı Nedim Kaplan, Koçarlı İlçe Milli Eğitim Müdür vekili Osman Arıkoğlu, Şube Müdürü Adem Özcan, Aydın Kızılay Kan Bağış Merkezi Müdürü Rıdvan Şenol, daire amirleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri, çok sayıda öğretmenler ve veliler katıldı.


“VELİLERİMİZE VE ÖĞRETMENLERİMİZE TEŞEKKÜR EDERİM”


Gerçekleşen kan bağışı kampanyası ile ilgili kan bağışı konusunda toplumun bilgi ve bilinç düzeyinin artırılmasının amaçlandığını ifade eden Koçarlı İlçe Milli Eğitim Müdür vekili Osman Arıkoğlu, kanın acil değil sürekli bir ihtiyaç olduğunun hatırlatılmasının ve öğrencilerde yardımlaşma ve dayanışma artmasının hedeflendiğini söyledi.


Kan bağışı sayesinde insanların hayata döndüğü vurgulayan Arıkoğlu, “Kızılay'ımız her konu da yardıma muhtaç insanlarımızın yanında olmuştur, olmaya devam edecektir. Bu faaliyet alanlarımızdan biri de ülkemizdeki kan ihtiyacını karşılayarak hastalarımıza ulaştırmaktır. Bu anlamda Türk Kızılay’ı önemli bir misyon üstleniyor. Türk Kızılay’ının ulusal ve uluslararası alanda her türlü koşulda insanlara yardım elini uzatan, ülkemizin en köklü ve güçlü yardım kuruluşudur. Okullarımdan öğretmenlerimizin ilgi gösterdiği "Koçarlı Sana Kanım Feda” isimli bağış kampanyamıza velilerimiz adeta kan bağışı seferberliği ilan etti. Bu projede emeği geçenlere ve kampanyaya katılarak kan bağışı yapan, bize destek veren kampanyaya katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum” dedi.


“ÖĞRENCİLERİMİZİ TEŞVİK EDİYORUZ”


Aydın Kızılay Kan Bağış Merkezi Müdürü Rıdvan Şenol ise yaptığı açıklamada, “Koçarlı sana kanım feda” projesi kapsamında İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri ile yaptıkları çalışmalar doğrultusunda velilerin de katkılarıyla, öğrencileri kan bağışına teşvik edecek şekilde okullarda kan bağışı etkinlikleri düzenlediklerini ifade ederek, “Çocuklarımız vasıtasıyla velilerimize davet gönderiyoruz, günü belirliyoruz, uygun olan ve kan bağışı yapmak isteyen velilerimiz okula geliyor ve kan bağışlarıyla hayat kurtarıyorlar. Ama daha da önemlisi çocuklarımıza örnek oluyorlar. Büyüklerini kan bağışı yaparken gören çocuklar kan bağışının kavramış olarak, büyüyünce ben de kan bağışı yapacağım diyorlar. Geleceğin kan bağışçılarını oluşturmak amacımız. Bugün Koçarlı Atatürk İlkokulunda bu etkinliğimizi gerçekleştirdik. Yoğun bir katılım oldu. Başta İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve öğretmenlerimiz olmak üzere, katılan tüm velilerimize de bu güzel davranışlarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.


“KIŞIN BAĞIŞLARDA DÜŞÜŞ YAŞANIYOR”


Aydın Kızılay Kan Bağış Merkezi Müdürü Rıdvan Şenol ayrıca Kış aylarında kan bağışlarında düşüş yaşandığını belirterek, “Hava koşullarından dolayı yağmur, soğuk olduğunda kimse işi olmadıkça dışarı çıkmıyor ve bu havada kan bağışı yapalım demiyor. Bir de kışın nezle, grip gibi hastalıklar çoğaldığından mecburen bağışçıları geri döndürmek durumunda kalıyoruz. Dolayısıyla biz bu mevsimde sağlıklı olan 3 ayda bir erkeklerden, 4 ayda bir olmak üzere de kadınlarımızı kan bağışı yapmaya bekliyoruz. İhtiyaç hiçbir zaman azalmıyor, azalmadığı gibi artabiliyor” şeklinde konuştu.


“TEŞEKKÜR BELGESİ VERİLDİ”


Türk Kızılay'ı Aydın Şubesi, kan hizmetleri alanındaki çalışmalarına sağlamış olduğu destek ve katkılar için Koçarlı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne tüm eğitim camiası adına teşekkür etti.


Aydın Kızılay Kan Bağış Merkezi Müdürü Rıdvan Şenol, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Osman Arıkoğlu’na Koçarlı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün desteklerinden dolayı teşekkür belgesi verdi.














 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.