Muhtar Sarıöz “Projelerin devamı için yeniden Yeni Mahalle”

EKONOMİ Haber Girişi : 25 Şubat 2019 10:33
Muhtar Sarıöz “Projelerin devamı için yeniden Yeni Mahalle”
Koçarlı Haber olarak merkez mahallelerde muhtar adaylarına projelerini sormaya devam ediyor. Bu “Muhtar Adayları Konuşuyor” köşemize bu hafta Koçarlı Yeni Mahalle Muhtar Adayları konuk oldu.

YENİ MAHALLE MUHTAR ADAYLARI KONUŞTU

Tıkla


Koçarlı Haber olarak merkez mahallelerde muhtar adaylarına projelerini sormaya devam ediyor. Bu “Muhtar Adayları Konuşuyor” köşemize bu hafta Koçarlı Yeni Mahalle Muhtar Adayları konuk oldu.


2 dönemdir Yeni Mahalle Muhtarlığı yapan ve 3. Dönem için seçmenden yeniden oy isteyen mevcut muhtar Yahya Sarıöz ve Yeni Mahalle 1. Sıra azalığı yapan esnaf Mutlu Yıldız Yeni Mahalle için adaylıklarını açıkladılar.


Sarıöz, muhtarlık sürecinde gerçekleştirdiği çalışmaları ve yeni dönemde de gerçekleştirecek olduğu projeleri anlatırken, Yeni Mahalle muhtar adayı Mutlu Yıldız ise azalık yaptığı bir dönem boyunca yapılmayan projeleri hayata geçirmek ve bir çok yeni projeyi mahallesine kazandırmak için aday olduğunu söyledi.


Koçarlı Haber Muhabiri Necmiye Kaptan ise her iki adayın projelerini okuyucuları için kaleme aldı.


İşte Yeni dönemde Yeni Mahalleyi bekleyen projeler.

 

 

">Muhtar Sarıöz “Projelerin devamı için yeniden Yeni Mahalle”

 Koçarlı Yeni Mahalle Muhtarı ve Muhtar Adayı Yahya Sarıöz, yeniden muhtar seçilirse çalışmalarına devam edeceğini belirterek,  Yeni Mahalle için hayata geçirmeyi planladığı projelerini anlattı.


Kendini tanıtan ve yeniden muhtar olmak istemesinin nedenini paylaşan Sarıöz, “Evliyim ve bir çocuk babasıyım. Muğla’nın Bodrum ilçesinde 30 yıl kadar kuaför dükkanı işlettim. En iyi ürünleri kullanırdım, en iyi kuaför seçildim. Daha sonra Koçarlı’ya gelmek zorunda kaldık. Bodrum gibi bir ilçeden buraya geldikten sonra da buranın eksikleri gözüme çarptı ve muhtar olmaya karar verdim, adaylığımı koydum. İki dönemdir Yeni Mahalle muhtarıyım” dedi.


Yaptığı icraatlarından bahseden Sarıöz, “ İlk muhtar olduğumda bazı projelerim vardı. Benim mahallemle Adnan Menderes Mahallesine sınır olan bir dere vardı. O derenin ıslah olması lazımdı çünkü taşkın, pislik falan oluyordu. Bunun halledilmesi için iki kere Ankara’ya gittim, DSİ(Devlet Su İşleri)’deki toplantılara katıldım, dilekçeler verdim. Adnan Menderes Mahallesi muhtarıyla birlikte de dilekçe verdik. En son buraya Su ve Orman Bakanı geldi. Dere ıslahının projelendirileceğini öğrendim. Sonra da proje gerçekleşti, çok hoşuma gitti. Zaten ilk önceki icraatlarımdan biri bu, Atatürk İlkokulu’nun önüne ışık koyuldu ve Tariş’in önüne hız kesme ışıkları ve rampalar koyuldu” diye konuştu.


“ARTIK HERKES ÇOK BİLİNÇLİ”


Mahallesinin, çözmeye çalıştığı sorunlarını ve yeni dönem için projelerini aktaran Sarıöz, “Pazaryeri Yeni Mahalle’de kuruluyor. Kapalı pazaryerimizin olmaması çok büyük bir sorun. Ayrıca otopark sorunumuz da var. Arabamızı koyacak yer bulamıyoruz. Ben arabamı bir yere koyunca kolay kolay çıkaramıyorum. Pazaryerinin altına otopark yapılmalı, böylece hem pazaryeri hem de otopark sorunu çözülmüş olur. Altyapı sorunumuz da mevcut. Bunun halledilmesi için de gerekli yerlere dilekçe verip, ne gerekiyorsa yapmaya devam edeceğim. Kaldırımlarımız çok kötü, hiçbir engelli vatandaşımız arabasıyla gidemez. Kaldırımlarımız engelli ve yayalar için uygun değil. Kaldırımların da buna uygun hale getirilmesi gerekiyor. Kulemiz var burada, onunda restore edilip etrafında yerel ve kültürel ürünlerimizin satışı yapılarak turistik hale getirilmesi gerekiyor. Bunların gerçekleşmesi için gerekli desteği almamız lazım.


Bu yollar mahallemize hiç yakışmıyor. Çünkü yolların durumu çok korkunç. Buradaki yolumuzu ayın 15’inde yapacaklardı, ama maalesef daha başlanmadı bile. Bu yol Koçarlımıza, mahallemize hiç yakışmıyor. 2019 yılında yolların bu durumda olması çok kötü bir durum. Köylüsü de kentlisi de artık bilinçli insanlar. Herkes her şeyi biliyor” ifadelerini kullandı.


“KOÇARLI VE MAHALLEMİZ HER ŞEYİN İYİSİNİ HAK EDİYOR”


Tekrar muhtar seçilerek hizmetlerine devam etmek istediğini, bunun için de seçmenden destek beklediğini belirten Sarıöz, “Yeni Mahalle sakinleri iki dönem teveccüh gösterdi ve beni muhtar seçti. Bu seçimlerde de seçilirsem 3. dönemim olacak. Bana gösterdikleri teveccühten dolayı Yeni Mahalle halkına gerçekten çok teşekkür ediyorum, onlara saygım ve minnettarlığım sonsuz. Eksik olmasınlar aldığımız tepkiler de güzel. İnşallah bu dönemde de 3. kez Yeni Mahalleye muhtar seçerler beni. Benim sunmak istediğim projelerin ve bugüne kadar gecikmiş olan ve mahallemize yapılması gerekenlerin devamını getirmek isterim. Yeni sunacak olduğum projelerimi de hayata geçirmek için aday oldum. Vatandaşlarımız tekrar teveccüh gösterirlerse yarım kalan projelerimin devamını ve Yeni Mahalle için yeniden yapılması gerekenleri gözümüzden geçireceğiz. Çünkü Yeni Mahalle halkı her şeyin en iyisini hak ediyor. İlçe olarak Koçarlı halkı da her şeyin iyisini hak ediyor” dedi.


“TAKDİR HER ZAMAN VATANDAŞINDIR”


Tekrar muhtar seçilmek için ve seçildiğinde de hizmet etmek için mücadelesini sürdüreceğini dile getiren Sarıöz, “Tekrar seçimi kazanırsak bu düşüncelerimizi hayata geçirmeyi planlıyorum. Elimizden gelen her şeyi yapacağımızdan emin olsunlar. Bunlar tabi vatandaşın takdirine kalmış. Aday olan diğer arkadaşımıza da yolunda başarılar diliyorum. Takdir her zaman vatandaşındır, vatandaş ne derse o olur. Vatandaş diğer aday arkadaşımızı takdir ederse saygı duyarız. Ben düşündüklerimi tam olarak hayata geçirmek hizmetleri ve eksikleri tamamlamak için mücadele vermek adına tekrar aday oldum. Benim belediye gibi hizmet yapmak için bütçem olsa ‘Ben neden yapamadım bunları’ diye kendi kendime sorarım. Çünkü elimde bir imkanım olurdu. Bizde böyle bir imkan yok, yaptırmak için uğraşmak ve didinmek lazım. Bunların hepsini sağlamak için elimizden geldiği kadar, sonuna kadar mücadelesini vereceğiz. Mahallemizde 1459 seçmenimiz var. 3. dönem için Yeni Mahalleli seçmenden yeşil ışık bekliyorum” şeklinde konuştu.


Necmiye KAPTAN







 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.