Muhtardan Vefa örneği

YAŞAM Haber Girişi : 18 Mayıs 2020 10:00
Muhtardan Vefa örneği
Koçarlı Gündoğan mahallesi muhtarı Hanife Kırkuşu, yaptığı vefa örneği ile yaşlılardan büyük takdir topladı.

Koçarlı Gündoğan mahallesi muhtarı Hanife Kırkuşu, yaptığı vefa örneği ile yaşlılardan büyük takdir topladı.

Tıkla


Gündoğan mahallesi muhtarı Hanife Kırkuşu, koronavirüs salgını nedeniyle evlerinden çıkamayan 65 yaş üstü ve kronik hastalığı olanlara yardım etmeye devam ediyor.


Koçarlı İlçesine bağlı Gündoğan Mahallesi Muhtarı Hanife Kırkuşu, tek tek gezdiği evlerden hazırladığı ihtiyaç listelerini tamamlayarak vatandaşlara teslim ediyor. 10 yıldır muhtarlık yapan Kırkuşu, ayrıca yaşlıların pazar alışverişlerini de yapıyor.


İhtiyaç olması halinde özellikle tek başına yaşayan ve ihtiyaçlarını karşılayacak yakını bulunmayan 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı olan vatandaşların mağdur olmaması; temel ihtiyaçlarını karşılamak için her türlü fedakarlığı gösteren Muhtar Hanife Kırkuşu İlçede büyük takdir topladı.  Mahallede dışarı çıkmaları yasaklanan tüm yaşlılar için seferber olan Gündoğan Mahallesi Muhtarı Hanife Kırkuşu, Ramazan ayı nedeniyle de tek tek yaşlıları  ziyaret ediyor.


İlçede yaptığı vefa örneği nedeni ile büyük takdir toplayan Muhtar Kırkuşu, “Bizler ülke geneli büyük bir sorun olan Korana Virüs salgını ile mücadele ediyoruz. Ama bizleri bu günlere getiren yaşlılarımız bizim için çok kıymetli. Biz Türk Milletinin örf ve ananelerinde her daim yaşlılarımıza saygı ve hizmet vardır. Bizleri dünyada en medeni kılan da aslında insana olan saygı ve hürmettir. Yaşanan bu virüs salgınında özellikle Avrupa'da ki ülkelerin yaşlılarına nasıl değer verdiğini gördük. Bizi onlardan ayıran ve medeni yapanda aslında bu değerlerimizdir” dedi.


DUYGULU ANLAR YAŞANDI


Anneler gününde evli ve çocukları olmayan bayan-ları da ziyaret ederek gönüllere taht kuran  Muhtar Hanife Kırkuşu, yaptığı örnek davranış ile duygulu anlar yaşattı. “İnsan olabilmenin yolu yaratılmış her şeye sevgi ve merhamet duyabilmektir. Gönlünü vermeden gönül bulamazsın” sözleri ile tüm annelerin anneler gününü kutlayan Muhtar Kırkuşu, yaptığı davranış ile anneleri ağlattı.






Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.