O Kapı Kapandı

GÜNCEL Haber Girişi : 05 Mayıs 2022 14:24
O Kapı Kapandı
Sözcü gazetesi ve Aydın Hedef gazetesinde çıkan haberler üzerine kapı sökülerek tekrar duvar örüldü.

Koçarlı Kaymakamı Ersin Tepeli’nin çocuğu için lojmandan Atatürk İlkokulu okuluna kapı açtırması tepkilere neden olmuştu.

Tıkla

 

Sözcü gazetesi ve Aydın Hedef gazetesinde çıkan haberler üzerine kapı sökülerek tekrar duvar örüldü.

 

Konuyla ilgili henüz bir açıklama yapılmazken, tepkiler nedeniyle belediye ekipleri tarafından lojman ve okul arasında açılan kapı sökülerek tekrar duvar örüldü.

 

Hedef Gazetesi Murat Tan Özel haberiyle yayınlanan haber ise şöyle;

 

KOÇARLI’DA ‘KAYMAKAM ÇOCUĞUNA’ ÖZEL VIP KAPI

 

Koçarlı Kaymakamı Ersin Tepeli’nin çocuğunun öğrenim gördüğü Atatürk İlkokulu’na kaldığı lojmanın bahçesinden ek kapı açtırması ilçede tepkilere neden oldu.

 

Koçarlı Kaymakamı Ersin Tepeli, yaklaşık iki hafta önce kaldığı lojmanın bahçesine, çocuğunun üçüncü sınıfta öğrenim gördüğü Atatürk İlkokulu’na daha kolaylıkla ulaşması için ek kapı açtırdı. Kaymakam çocuğuna özel VIP kapı uygulaması, öğrenci velileriyle ilçe sakinlerinin tepkilerini de beraberinde getirdi.

 

CİMER’E ŞİKAYET EDİLDİ

 

Söz konusu uygulama, T.C. Kamu Görevlileri Etik Sözleşmesi’nde de geçen “Kamu malları ve kaynaklarını kamusal amaçlar ve hizmet gerekleri dışında kullanmama ve kullandırmama” ilkesinin de Kaymakam Tepeli tarafından açıkça çiğnendiğini gözler önüne sererken, ayrıca bazı veliler tarafından CİMER’e de şikayet edildi.

 

Kaldığı lojmanla okul arasına ek kapı açarak çocuğunun diğer öğrencilerin aksine okulun etrafında yürüyerek ana kapıya kadar yorulmadan kolay ulaşımını sağlayan Kaymakam Tepeli’nin, tepkilerden haberdar olmasına rağmen uygulamaya son vermemesi, etik dışı bulunurken uygulama tepki gösteren bir öğrenci velisi, Aydın Valisi Hüseyin Aksoy’u da konuyla ilgili göreve davet etti.

 

“KAYMAKAM ÇOCUĞUNUN NE AYRICALIĞI VAR?”

 

İsmini vermek istemeyen öğrenci velisi konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Bir kere bu durum başlı başına Kaymakamımızın en büyük savunucusu olması gereken eğitimde fırsat eşitliğini ayaklar altına alıyor. Bizim çocuklarımız okulun etrafından yürüyerek ana kapıdan girerken Kaymakam çocuğunun ne ayrıcalığı var? Kaymakamımızın çocuğu Devletin kendilerine tahsis ettiği lojmana usülsüz açılan kapıdan okula giriş sağlıyor.

 

Diğer öğrenciler arasındaysa bu durum, ‘Kaymakam çocuğunun ne ayrıcalığı var’ diye de sorgulanıyor. Aydın Valisi Hüseyin Aksoy’u bir çok öğrenci velisinin de tepkisini çeken bu uygulamaya son verilmesi için göreve davet ediyoruz. Bu VIP kapı uygulaması doğru değildir ve derhal kaldırılmalıdır” ifadelerini kullandı.