Öğrenciler tarihi yerinde öğreniyor

GÜNDEM Haber Girişi : 02 Aralık 2019 16:39
Öğrenciler tarihi yerinde öğreniyor
Öğrenciler tarihi yerinde öğreniyor

Koçarlı Cumhuriyet Ortaokulu Çanakkale Gezisi düzenleyerek öğrencilerine Çanakkale’yi gezdirdi.

Tıkla


Öğrencileriyle sık sık kültür gezileri düzenleyen Cumhuriyet Ortaokulu 15-18 Kasım tarihleri arasında Çanakkale’ye gezi düzenledi.


Şehitliklerin ve tarihi mekanların gezildiği gezilerde öğrenciler tarih derslerinde anlatılan konuların gerçekleştiği yerleri görme fırsatı buldu.   


Gezi hakkında bilgiler veren Cumhuriyet Ortaokulu Müdürü Turgay Arslan, “Çanakkale’yi görmeden okulumuzdan mezun etmiyoruz.  Bunu eğitim misyonu olarak belirlediğimiz yolda geleneksel hale gelen 6.cısını düzenlediğimiz 8. Sınıflarla Çanakkale gezimizi gerçekleştirdik. Gezide müzeler, savaş alanları, şehitlikler ziyaret edildi. Öğrencilerimizin derslerde teorik olarak öğrendikleri konuları daha iyi öğrendikleri konuları daha iyi anlamalarını sağlamak ve bu vatan için canlarını feda etmiş olan yüz binlerce şehidin aziz hatıralarını ziyaret etmek amacıyla Çanakkale gezisi düzenledik” dedi.


“BU GEZİLER EĞİTİM ANLAYIŞIMIZIN PARÇASI OLDU”


Öğrencilerinin tarih bilgisini tam olarak öğrenerek benimsemelerini çok önemsediklerini aktaran Arslan, “Son sınıfa gelmiş öğrencilerimize bu günlerimizi borçlu olduğumuz tarihin yaşandığı yerleri göstermeden mezun etmek istemiyoruz ve bunu çok ciddiye alarak her sene gerçekleştiriyoruz. Öğrencilerimize; şanlı tarihimize altın harflerle yazılmış savaşın gerçekleştiği Çanakkale topraklarını birebir göstermek ve o havayı solumalarını sağlamak eğitim kalitemiz ve anlayışımız haline gelmiş durumda. Öğrencilerimiz ve aileleri de bu gezileri yaptığımızdan dolayı çok memnun ve mutlu oluyorlar, eğitim anlamında öğrencilerimize verimli bir gezi katmış olmanın mutluluğunu biz de yaşıyoruz. Her sene yaptığımız bu gezileri önümüzdeki yıllarda da yapmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.















Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.