Öğretmenler günü törenle kutlandı

GÜNDEM Haber Girişi : 24 Kasım 2019 11:01
Öğretmenler günü törenle kutlandı
Koçarlı'da 24 Kasım Öğretmenler Günü Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan törenle kutlandı.

Törene Koçarlı İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Osman Arıkoğlu, bu sene emekli olan eski Koçarlı İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Dirik ve okul müdürleri, idareciler, şube müdürleri katıldı.

Tıkla


Koçarlı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen program, Cumhuriyet Meydanında bulunan Atatürk anıtına İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün çelenk sunumu ile başladı. Çelenk sunumunun ardından saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı ile tören devam etti.


İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Osman Arıkoğlu ve Ömer Dirik’in konuşmasının ardından, “Çocuk Gözüyle Öğretmen” konulu şiir, kompozisyon ve resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.


“ÖĞRETMENLİK MESLEĞİNDE MADDİ BİR ÖLÇÜT YOKTUR”


Törende konuşma yapan Osman Arıkoğlu, “Öğretmenlik mesleği insanlığın maddi bir ölçütü olmayan ölümsüz mesleğidir. Bugün sevilmenin ve hatırlanmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Ama bize sevgiyle bakan öğrencilerimizi milli ve manevi değerlerimize göre yetiştirip hayata hazırlamak, topluma faydalı birer birey haline getirmek en büyük mutluluk kaynağımızdır. Öğrencilerin gözünde öğretmen bir pınar gibidir. Bazen kızgın, bazen berrak, bazen serin ama hep sevgi doludur. Ne mutlu bize, böyle bir meslek bizlere nasip olmuş, öğrencilerimizin umutları umudumuz, sevinçleri sevincimiz olmuş” dedi.


“BİR ÖMER DİRİK GİDER, BİNLERCESİ GELİR”


Emekli İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Dirik törendeki konuşmasında, “39 yıllı meslek hayatımız en zor belki de şu an, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde emekli bir öğretmen olarak konuşma yapmak. Bir öğretmen için meslekten ayrılış dünyanın bütün çiçeklerinden kopmuş, bütün güzelliklerini görmemek demektir. Her doğan güneşin bir batışı vardır, tıpkı insan hayatı gibi. Bu kutsal mesleği bizden sonraki öğretmenlere devretmenin mutluluğunu yaşıyorum. İnanıyorum ki bu meslekten bir Ömer Dirik ayrılır, binlerce Ömer Dirik’e bayrağı devreder. Ne mutlu bana ki böyle kutsal bir mesleğe yıllarımı verdim” diye konuştu.


PLAKET PARAMPARÇA OLDU


Emekli İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Dirik için hazırlanan plaketi ve çiçeği takdim etmek isteyen İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Osman Arıkoğlu ve İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Adem Özcan kürsüye çıktı. Müdür Vekili Osman Arıkoğlu’nun takdim etmek için elinde tuttuğu plaket elinden düşerek paramparça oldu. Plaketinin düşerek kırılmasına üzülen Ömer Dirik “Sağlık olsun, nazar çıktı” dedi.  






























Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.