Pankart Krizinde Kılıçlar Çekildi

GÜNDEM Haber Girişi : 27 Ocak 2020 13:44
Pankart Krizinde Kılıçlar Çekildi
Pankart Krizinde Kılıçlar Çekildi


Tıkla



Geçtiğimiz hafta yaşanan ve Aydın gündemine bomba gibi düşen pankart krizinde AK Parti ve CHP kanalından açıklamalar ardı ardına geldi.


Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından Koçarlı’da bulunan hizmet binasına asılan ve vatandaşlara yapılan hizmetin duyurulduğu pankartın altına Koçarlı Belediyesi tarafından Büyükşehir Belediyesinin “Yalan” söylediği ifade edilen pankart asıldı.


Koçarlı Belediyesi tarafından asılan pankart sonrası ilçede gergin dakikalar yaşanmasına neden olurken, CHP’li Aydın Büyükşehir Belediyesine bağlı zabıta ve itfaiye ekipleri yetki alanları içerisindeki caddelere kendi pankartlarını asarken, Koçarlı Belediyesinden de astıkları pankartları sökme talebinde bulundular.


OLAY NASIL GELİŞTİ 


Aydın Büyükşehir Belediyesi geçtiğimiz hafta Koçarlı’da ki hizmet binasına üzerinde “Koçarlı’ya 62 Milyon TL yatırım yaptık” yazılı pankart astı. Büyükşehir Belediyesi tarafından asılan pankartın ardından Koçarlı Belediyesi o pankartın altına üzerinde büyük harflerle “Yalan Pankart yapma Büyükşehir İcraat Yap! Koçarlı Belediyesi” yazılı pankart Koçarlı Belediyesi çalışanları tarafından asıldı. Herşey Koçarlı Belediyesinin astığı pankart sonrası gelişti.


AYDIN’DA KRİZE NEDEN OLDU


Koçarlı Belediyesi tarafından asılan pankart ilçede ve Aydında krize neden olurken, pankartı gören vatandaşlar şaşkınlıklarını gizleyemedi.


Geçtiğimiz aylarda ise Büyükşehir Belediyesi ve Koçarlı Belediyesi arasında pankart krizi yaşanmıştı.


AK PARTİ VE CHP’DEN ARDI ARDINA AÇIKLAMA GELDİ


Yaşanan pankart krizi sonrası AK Parti cephesinden de CHP cephesinden de açıklamalar gecikmedi.


Cumhuriyet Halk Partisi Aydın İl Başkanı Ali Çankır açıklamasında “Gaflet Dalalet ve Hatta Hizmete hıyanettir” başlığıyla açıklama yaparken, AK Parti Koçarlı İlçe Başkanı İlyas Arslan ise “Hak Yiyip Gak Diyenler” diyerek açıklamasını gerçekleştirdi. CHP Koçarlı İlçe Başkanı Hasan Akın ise “Koçarlı’nın işi yok, çenesi bol belediye başkanı” diyerek Belediye Başkanı Nedim Kaplan’a atıfta bulundu.


“GAFLET DALALET VE HATTA HİZMETE HIYANETTİR”


Cumhuriyet Halk Partisi Aydın İl Başkanı Ali Çankır açıklamasında Aydın siyasetinin Koçarlı Belediye Başkanı Nedim Kaplan’ın Aydın Büyükşehir Belediyesinin yapmış olduğu binaya pankart asması kadar hıyaneti görmediğini ifade ederek, “Yapmış olduğu gaflet dolu açıklamaların yanı sıra, dalalet içine düşüp bugüne kadar taş üstüne taş koymadığı Koçarlı’mıza astığı pankart ile en büyük hıyaneti Nedim Kaplan yapmaktadır. Koçarlı Halkına hizmet eden ve kendisinin de oturduğu binaya asılan pankart başka hiç bir şekilde açıklanamaz. Koçarlı Halkına verdiği hizmet binasını yapmayan Nedim Kaplan alın teri yapılmış binadan siyaset devşirmeye çalışıyor. Koçarlı Halkı kimin hizmet ettiğini kimin etmediğini Özlem Çerçioğlu’nun  yapmış olduğu hizmet binasına, 119 km alt yapı çalışmalarına, 205 km yol çalışmalarına ve 62 milyonluk yatırımlara bakınca görüyor” dedi.


AK Parti İlçe Başkanı Arslan Büyükşehir’e Sert Çıktı


AK Parti Koçarlı İlçe Başkanı İlyas Arslan, Koçarlı’da yaşanan pankart olayı ile ilgili açıklamalarda bulundu.


Açıklamalarında sözünün “Hak yiyip 'gak' diyenlere” olduğunu söyleyen AK Parti İlçe Başkanı Arslan “Allah herkese önce vicdan rahatlığı, sonra da akıl versin” diyerek Aydın Büyükşehir Belediyesine gönderme yaptı.


 “Seçim sırasında meydanlarda ne söylediysek hepsi çıktı” diyerek söylediklerinin ve sözlerinin arkasında olduklarının altını çizen Başkan Arslan “Neredeyse tüm mitinglerimizde Büyükşehir’in yaptık diye dağıttığı broşürlerin gerçeği yansıtmadığını hep dile getirdik. Millet bu dediklerimizi ölçüp tarttı, inandı ve bize güvendi. Gördüler ki bunlar Büyükşehir’in hep abartılı rakamları. Ve 15 yıllık CHP belediyeciliğine son verip AK Belediye-Nedim Kaplan dediler.  Ne demiştik ? Bunlar Koçarlı’nın mallarını satıyorlar demiştik. Ve gördük ki 15 milyon civarı borç yapmışlar ve bir o kadar da Koçarlı’nın malını mülkünü satmışlar. Koçarlı’nın öz mallarının Büyükşehir’e devri için aldıkları saçma sapan Meclis kararları iptal edilince küplere bindiler. Gözlerine İntikam bürümüşçesine seçimden hemen sonra Büyükşehir belediyesi Koçarlı’ya tahsis ettiği araçları geri çağırdı. Olsun varsın Belediye Bakanımız Nedim Kaplan’ın ve AK Parti İlçe teşkilatımızın gayretleri ile belediyemize 5 tane kamyon, 1 tane otobüs, ve 5 tanede otomobil  kazandırdık. Cumhur ittifakı hükümetimiz sağolsun” dedi.


HERŞEYE ALIŞACAKLAR


AK Parti Koçarlı İlçe Başkanı İlyas Arslan, CHP’lileri kastederek, “Karşılarında kendi parti belediye başkanları gibi el pençe duran bir Başkan olmadı, olmayacak ! Alışacaklar ! Bu halk AK Parti’ye ve Nedim Kaplan’a bu sebeple tarihi farkla seçim kazandırmıştır. Doğrudan asla geri adım atmadık, atmayacağız” şeklinde konuştu.


CADDELERE HİZMET GETİRİN


Pankart olayında Koçarlı Belediyesin astığı pankartları Büyükşehir yetkililerinin her yerden söktüğünü ve Büyükşehir Belediyesine soru yönettiğini ifade eden Arslan “Büyükşehir Belediyesi Koçarlı belediyesinin astığı pankartları sökerken şunu sormak geçiyor insanın içinden. Bizim yetki alanımız, bizim sorumluluğumuzda dediğiniz caddelere hizmet getirmekte sizin sorumluluğunuzda biliyorsunuz değil mi ? Yetkiniz aklınıza sadece pankart sökerken mi geliyor. Mesela o caddelerden geçecek kanalizasyon gibi olmazsa olmaz projeleri yapmak sizin yetkinizde değil mi ? Niye öfkeliler ? Şimdi bazı gerçekler yüzlerine vurulunca tabi ki hoşlarına gitmiyor. Geçmiş dönemlere ait bazı belge ve bilgiler peyder pey belediyemizce kamuoyu ile paylaşılıyor ve onlar bu gerçeklerin ortaya çıkmasından baya rahatsızlar. Zaman gösterecek daha detaylı neler var hep birlikte göreceğiz.  Milyonlar harcadık diyorlar. Hizmet varsa niye bu vatandaş görmüyor. Pankartta yazmakla insanlar buna inanır mı sanıyorsunuz” diye konuşarak Büyükşehir belediyesine sert çıktı.


FIKRAYLA ATIFTA BULUNDU


AK Parti Koçarlı İlçe Başkanı İlyas Arslan ayrıca açıklamasında yazdığı bir fıkrayla Büyükşehir belediyesine gönderme yaptı.


İşte o fıkra, “Hani bir fıkra var ya ; Nasrettin Hoca eve kıyma almış. Hanımına demiş ki akşama köfte yapta yiyelim. Hoca camiye gidince hanımı da arkadaşlarıyla kıymayı güzelce pişirip yemiş. Akşam eve gelince sormuş Hoca “ Hanım köfte nerde ?” Arkadaşlarıyla kıymayı yiyen Hoca’nın hanımı da korkusundan “ kedi yedi hoca efendi “ demiş. Hoca kızmış tabi, getir gel kediyi demiş. Hanımı kediyi Getirmiş ve hoca şöyle bir kediye bakmış. Kedi incecik, zayıf ve cılız birşey. Hoca dönmüş hanımına. Hanım hanım, kedi buysa kıyma nerede, kıyma buysa kedi nerede ? demiş. Velhasıl bizde soruyoruz; Pankartta yazdığınız gibi o kadar para harcadıysanız “HİZMET” nerede”

 

“İŞİ YOK ÇENESİ BOL BELEDİYE BAŞKANI”


CHP Koçarlı İlçe Başkanı Hasan Akın ise “Koçarlı’nın işi yok, çenesi bol belediye başkanı” diyerek Belediye Başkanı Nedim Kaplan’a atıfta bulundu.


Hasan Akın, “İlçemiz Koçarlı’nın işi yok, çenesi bol belediye başkanı yine boş kibrine, kişiliğine ve karakterine uygun bir ifade kullanmış “yamyamlar” demiş” diyerek “Bay Başkan, Geçtiğimiz yerel seçimlerden bu yana bu ilçe için tek ürettiğiniz şey boş laf, tek gözetlediğiniz şey de Aydın’a gelecek bir iktidar yöneticisinin omzunun arkasından kafanızı çıkarıp poz verebilmek. Koçarlı geçtiğimiz 5 yılda tarihinde hiç almadığı hizmeti aldı. Biliyorum bu dönem hizmet alamaması için hayaller kuruyorsunuz. Ben hizmeti değil boş lafı becerebiliyorum başkaları da hizmet etmesin diyorsunuz.  Ancak hevesiniz kursağınızda kalacak. Siz ancak önümüzdeki 5 yıl boyunca yapılan hizmetleri Aydın Büyükşehir Belediyesi sayesinde oturduğunuz binanın camından izleyeceksiniz. Koçarlı’nın köyleri dahi 2014 yılından sonra Aydın Büyükşehir Belediyesiyle konforlu yol gördü, dağ köylerimiz hizmet gördü. Bakın Bay Başkan siz Aydın Büyükşehir Belediyemizin yapıp Koçarlı’ya kazandırdığı hizmet binasında size kalan 4 yılını geçirmeniz için ayrılan odaya geçin camdan yapılacak yeni hizmetleri izleyin. Pazar günleri de isterseniz gelin Büyükşehir Belediyemizin açtığı üretici pazarından alışverişinizi yapın ve evinize dönün. 4 yıl boyunca yapabileceğiniz bundan ibaret” şeklinde konuştu.







 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.