PARASI ÖNEMLİ DEĞİL SU GETİRSİNLER YETER

YAŞAM Haber Girişi : 10 Temmuz 2018 13:18
PARASI ÖNEMLİ DEĞİL SU GETİRSİNLER YETER
Aydında yaşanan ücretsiz su polemiğine Koçarlı İlçesine bağlı Pınarcık mahallesi de katıldı.

Aydında yaşanan ücretsiz su polemiğine Koçarlı İlçesine bağlı Pınarcık mahallesi de katıldı.

Tıkla

Yıllardır sularının olmadığını belirten Pınarcık sokağı halkı, “Parası önemli değil su getirsinler yeter” diyerek tepkilerini dile getirdiler.

ASKİ Genel müdürlüğüne 2016 yılından bu yana dilekçe verdiklerini dile getiren mahalle halkı, “Verdiğimiz dilekçe ne hikmetse her seferinde geçiştiriyorlar. Şimdide Aydın halkına ücretsiz su polemiği başlatmışlar. Bizim evlerimizde su yok. Sularımızı kendi imkanlarımız ile bidonlarla taşıyarak evimize getiriyoruz. Bizim evlerimize  kullanma suyunu verin biz iki kat su ücretine razıyız” dediler.

90 hanenin bulunduğu Pınarcık yayla mahallesi sakinlerinden İsmail Özen (55) , bütün girişimlere rağmen bir türlü depo ve şebeke hattı yaptıramadıklarını ifade ederek, “Mahallemizde Özel İdare tarafından sondaj yapıldı ve mahalleye yetecek kadar su var. Mahalleli  olarak imza topladık, ASKİ Genel Müdürlüğüne depo ve şebeke yapılması için defalarca müracaat ettik. Her seferinde dilekçemizin cevabı olarak yatırım programında değerlendirilmektedir cevabı alıyoruz” ifadelerini kullandı.

MAHALLE HALKI TAŞIMA SUYU KULLANIYOR

İlçeye bağlı Çulhalar mahallesi sınırlarında bulunan Pınarcık mahallesi  90 hane ve 400 nüfusa sahip. Yaz aylarında nüfusun arttığı mahallede kış aylarında da yaşayanlar oluyor. Sularını evlerin üzerine yaptıkları depoları kendi imkanları ile taşıma suyuyla doldurduklarını söyleyen mahalle sakinlerinden İsmail Maytalma (50) , “Ya arabamız ile yada pınarlardan sırtımızda su taşıyoruz. Koçarlı’nın en küçük mahallesi olan Taşköy’den bile büyük bir mahalleyiz. Hiçbir şekilde hizmet alamıyoruz. Yetkililer diyor ki Aydın’da ücretsiz su verelim.  Yıl olmuş 2018 bizim daha  suyumuz yok. Suyu getirsinler biz iki kat su parası ödemeye razıyız.  Oy zamanı geldimi mangalda kül bırakmazlar, hizmete geldimi yok” diyerek tepkisini dile getirdi.

PROJEYİ KENDİLERİ HAZIRLADILAR

90 hane ve 400 nüfusun bulunduğu Pınarcık sokağı sakinlerinden  Mehmet Ali Akyol , projelerini kendileri hazırladıklarını ifade ederek “ASKİ depo ve ana boruyu yapsın biz şebekelerimizi kendimiz  yaparız. Biz kullanma suyu istiyoruz. İçme suyumuzu kendimiz getiririz. Bizlerde hizmet istiyoruz. Daha suyumuz yok ki ücretsiz versinler” diyerek tepkisini dile getirdi.

ÇÖPÜMÜZ DAHİ ALINMIYOR

Belediyenin hiçbir hizmetinden yararlanamadıklarını ifade eden İsmail Özen , “Kaçıncı asırda yaşıyoruz. Biz hala su, çöp ve yol sorunları ile uğraşıyoruz.  Düşünün Belediyeye çöpümüzü almaları için dilekçe veriyoruz, onu bile yapmıyorlar. Artık ucuz siyaset yapmayı bıraksınlar. Biz mahalleli olarak suyumuzun gelmesini ve çöpümüzün alınmasını istiyoruz. Bunlar Belediyelerin asli görevleri. Asli görevlerini yapamayacaklarsa aday olmasınlar” diyerek tepkilerini dile getirdiler. 

















Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.