Polis Teşkilatının 176. yıldönümü Koçarlı’da kutlandı

GÜNDEM Haber Girişi : 09 Nisan 2021 11:50
Polis Teşkilatının 176. yıldönümü Koçarlı’da kutlandı
Koçarlı Cumhuriyet Meydanı’nda, Türk Polis Teşkilatı’nın 176. kuruluş yıldönümü ve Polis Haftası etkinlikleri kapsamında tören düzenlendi.

Koçarlı Cumhuriyet Meydanı’nda, Türk Polis Teşkilatı’nın 176. kuruluş yıldönümü ve Polis Haftası etkinlikleri kapsamında tören düzenlendi.

Tıkla


Cumhuriyet Meydanındaki  törende İlçe Emniyet Amiri Ahmet Kotan tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.


Koronavirüs salgını tedbirleri gözetilerek gerçekleştirilen törende, İlçe Emniyet Amiri Ahmet Kotan, günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı.


“POLİS, ÜLKENİN HUZURU İÇİN CANINI FEDA ETMEKTEN ÇEKİNMEYECEKTİR”


Törende konuşma yapan Koçarlı İlçe Emniyet Amiri  Kotan, “Ülkemizin ve milletimizin huzuru, can ve mal güvenliğini, zaman mefhumu gözetmeksizin büyük bir özveriyle yerine getiren Türk Polisi olarak 176. kuruluş yıldönümünü kutlamanın gurur ve kıvancını yaşıyoruz.


 Bu sevincimizi birlikte paylaşma nezaketi gösteren sizlere, şahsım ve mensubu olmaktan gurur duyduğum teşkilatım adına saygı ve şükranlarımı sunarım.


Huzur ve güvenliğin teminatı, Atatürk İlke ve İnkılaplarına bağlı polis teşkilatımız, doğruluk ve dürüstlük ilkeleri ışığında hukukun ve demokrasinin üstünlüğünü, yasalar çerçevesinde hakim kılmak için her türlü gayreti gösterme azim ve kararlılığı içindedir” dedi.


Polis teşkilatı olarak özverili çalıştıklarını ve her zaman çalışacaklarını paylaşan Kotan, “Çağımızın en ileri teknolojik imkanlarını kullanarak suç ve suçlularla mücadelede kararlı çalışmalarını sürdüren Polis Teşkilatının her kademedeki personeli, görevini yerine getirirken insan haklarına saygı, tarafsızlık, iyi niyet, sevgi ve hoşgörü ilkelerine bağlı kalacaktır.


Polis, Anayasa ve kanunların kendisine verdiği yetki cesaret ve fedakarlıklarla gece gündüz demeden görevini yapmaktadır. Devletin bekası, milletin huzur ve güvenliği için kutsal yemine bağlı kalarak gerektiğinde canını feda etmekten çekinmeyecektir. Polisin hedefi öncelikle suçun işlenmesini önlemektir. Eğer suç işlenmiş ise suçla ilgili delilleri ve şüphelileri tespit ederek, yakalayıp adli mercilere teslim etmektir” ifadelerini kullandı.
























 

 

 

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.