Sermayesi eriyen tek iş

GÜNDEM Haber Girişi : 03 Temmuz 2020 12:11
Sermayesi eriyen tek iş
Koçarlı ilçesinde sıcak havadan bunalan vatandaşlar, kar helvasıyla serinleyip rahatlıyor.

Koçarlı  ilçesinde sıcak havadan bunalan vatandaşlar, kar helvasıyla serinleyip rahatlıyor.

Tıkla


Koçarlı ilçesinde  hava sıcaklığı 40 dereceyi bulurken, açık alanda hissedilen sıcaklık daha da fazla oldu. Sıcaktan bunalan vatandaşlar serinlemek için kar helvası yiyor.


Koçarlı ilçesinde 5 yıldır kar helvası  satan Mustafa Akarca vatandaşların serinlemek için kar helvasını tercih ettiklerini söyledi.


Sermayesinin tek eriyen işin kar helvası işi olduğunu söyleyen Akarca “Yaklaşık bir aydan  beri kar helvası satışı yapmaya başladık. Şurubunu kendimiz ürettiğimiz için vatandaşlarımız bizi tercih ediyor. Müşterilerimizde  çok memnun. Ama geçen yıla göre koronavirüsden dolayı işler biraz düştü” dedi.


5 yıldan beri kar helvası satan  Mustafa Akarca, serinlemek isteyen vatandaşların adeta imdadına yetişti. Bu sezon koronavirüs nedeniyle plastik bardak ve kaşık kullandıklarını belirten Akarca,  “Kar yüksek dağlardan geliyor. İçine kendi yaptığımız karadut ve vişne koyarak kar helvası olarak müşterilere ikram ediyoruz. Her gün bir çuval kar tüketiyoruz. Bir bardağı bu yıl 3 lira satıyoruz. Sıcak havalarda en güzel serinleten içecek kar helvasıdır” dedi.


SICAKTAN BUNALAN KAR HELVASI YİYOR


Serinlemek için kar helvası tüketen vatandaşlar, “Mustafa kardeşimiz uzun yıllardır burada kar helvası satıyor. Şurubunu kendi yapmasından ve doğal olmasından dolayı daha lezzet veriyor.  Başka yerlerde yediğimiz kar helvasına benzemiyor” diye konuştular.











Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.