Tariş’e çiftçilerden destek çağrısı

GÜNCEL Haber Girişi : 22 Ekim 2021 11:33
Tariş’e çiftçilerden destek çağrısı

Koçarlı’da yaşayan çiftçi Mustafa Şahinci; ortakların TARİŞ’e pamuk yatırmaları konusunda çağrıda bulunarak sahip çıkmaya davet etti.

Tıkla

 

Ekonomik sıkıntılarla boğuşan Koçarlı TARİŞ Pamuk ve Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi'nin yapılan seçimli olağanüstü genel kurulunda, 28 milyon lira borcu olduğu açıklanmış kooperatifin kurtuluşu için tüm taşınmazlarının satışı görüşülmüştü.

 

Zor günler geçiren Koçarlı TARİŞ Pamuk ve Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifine çiftçilerden destek çağrısı geldi.

 

Koçarlı İlçesinde çiftçilik yapan Mustafa Şahin’ci, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Herkesi taşın altına elini koymaya davet etti.

 

Şahinci açıklamasında şu sözlere yer verdi; “Tariş ve Koçarlı için; Bilindiği üzere Koçarlı ekonomisinin büyük bir bölümü Tarıma dayalıdır. Pamuk ekimi ve ticareti bizim olmazsa olmazımızdır.

 

Bir kaç yıl öncesine kadar hayvancılığında oldukça fazla olduğu ilçemizde hayvancılık maalesef gerilemiştir. Pamuk hasatının sonuna doğru gelindiği bu günlerde Tariş’in tahtasına yazılan rekolte beyanı ile ilgili yazıyı okuyunca,yetkililerden aldığım bilgiyle her ne kadar işletme kiraya verilmiş olsa da ileriye dönük yapılacak iş ve işlemlerde rekolte beyanı şarttır,akabinde gerçekleştirilecek.

 

Genel Kurullarda söz hakkına sahip olabilmek için bir miktar pamuk teslim edilmesi gerekir işte tam bu noktada hem Tariş’e destek olmak hem de bizim olanı korumak adına bütün ortakları Tariş’e pamuk vererek hakkımızın baki kalmasını sağlamaya davet ediyorum.

 

Herkes biliyor ki Tariş bir darboğazdadır ve bundan çıkmak için birtakım çareler aranmaktadır. Yine yetkililerden aldığım bilgiye göre Belediye ile kurum istimlak hakkında belli bir noktaya gelmiş kısmen de olsa anlaşma sağlanmıştır.

 

İmar değişikliği sonrası kurumun terk edeceği yol-yeşil alan vs hususunda ortakların ve Koçarlı halkının ortak menfaatleri doğrultusunda en az bir kayıpla kimse mağdur edilmeden bu işlerin yapılması ümidiyle herkesi bu taşın altına elini koymaya davet ediyorum.Unutmayın ki Koçarlı’da bizim Tariş’de bizim. Saygılarımla.4255 nolu ortak Mustafa Şahinci.