TARİŞ’i, Ortakları Yalnız Bıraktı

GÜNDEM Haber Girişi : 25 Haziran 2021 13:48
TARİŞ’i, Ortakları Yalnız Bıraktı

 

Tıkla

 

S.S. 47 Nolu Tariş Pamuk ve Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifinin Genel kurulu gerçekleşti.

 

Yaklaşık 9 aydır yapılamayan Kongreye 1250 ortaklı  159 oy kullanmaya sahip ortaklardan 43 kişi katıldı.

 

Tariş’in Genel Kurulu  17 Haziran 2021 çoğunluk sağlanamadığı için ertelenmişti.

 

Ekonomik sıkıntılarla boğuşan Koçarlı TARİŞ Pamuk ve Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi'nin olağanüstü genel kurul toplantısında, yeni yönetim belirlendi. Toplantıda, Tariş'in 28 milyon lira borcu olduğu açıklandı. Ortaklar, Tariş'in kurtuluşu için içinde idari hizmet binası ve benzinliğin bulunduğu iki taşınmazın satışına, fabrikayı da ipotek, rehin veya diğer şekillerde değerlendirme kararı aldı.

 

Ortaklar tarafından, 31 Mart’ta yapılan olağan genel kurulda, faaliyetleri ibra edilmediği için yönetimi düşen Koçarlı TARİŞ Pamuk ve Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi, olağanüstü genel kurul toplantısına gitti. Tariş depolarında, yapılan toplantıya Koçarlı Belediye Başkanı Nedim Kaplan, Tariş Pamuk ve Yağlı Tohumlar Birliği Başkanı Faruk Yaman, İYİ Parti Koçarlı İlçe Başkanı Zülfikar İstek, meclis üyeleri ve ortaklar katıldı.

 

Oy kullanma hakkına sahip 159 ortaktan 43'ünün ilgi gösterdiği toplantıda divan başkanlığını Mustafa Şahinci yaptı. Toplantıda, Tariş'in yaşadığı mali sıkıntı nedeniyle tüm taşınmazlarının satışı, verilen önergelere göre görüşüldü.

 

Yeniköy Mahallesi’ndeki yaklaşık 5 bin metrekarelik benzin istasyonu taşınmazının en az 2 milyon 500 bin lira bedelle, Yeni Mahalle'de bulunan 10 bin 236 metrekarelik idari bina, bekçi kulübesi ve alım depolarından oluşan taşınmazın da en az 4 milyon lira bedelle satılmasına karar verildi.

 

Ortaklar, idari binası taşınmazı ile ilgili Koçarlı Belediye Meclisi'nin aldığı kamulaştırma kararına itiraz etme kararı aldı.

 

Büyükdere Mahallesi’nde yer alan 34 bin 233 metrekarelik fabrika taşınmazının ise satılmasına karşı çıkan ortaklar, fabrikayı ipotek, rehin veya diğer şekillerde değerlendirmeye karar verdi. Toplantıda konuşan Koçarlı Tariş Müdürü Mehmet Memiş, Tariş’in toplam borcun 28 milyon lira olduğunu açıkladı.

 

Memiş, borçlardan 11 milyon 500 bin lirasının iki bankaya, 16 milyon 500 bin lirasının da ürün alımı ile ilgili ortaklara olduğunu ifade etti. Gündem maddelerinin görüşmesinin ardından seçim yapıldı. Tek liste ile gidilen seçimde yönetim kurulu üyeleri Ahmet Bahri Erdel, Cahit Çallak, Latif Güvenç ve Ümit Özdemir oldu.