Tariş’in Borcu 27 Milyon Olarak Açıklandı

GÜNCEL Haber Girişi : 30 Kasım 2021 14:56
Tariş’in Borcu 27 Milyon Olarak Açıklandı
Koçarlı’da S.S. 47 Nolu TARİŞ Pamuk ve Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi, mali genel kurulu yapıldı.

Koçarlı S.S. 47 Nolu TARİŞ Pamuk ve Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi, 22.11.2021 tarihinde çoğunluk sağlayamadığından yapılamamıştı.

Tıkla

 

Çoğunluk aranmaksızın yapılan kongrede Belediye Başkanı Nedim Kaplan divan Başkanlığı yaptı.

 

Kongre saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam eden kongrede 23 madde görüşülerek karara bağlandı.

 

BOÇLARA AÇIKLIK GETİRİLDİ

 

Yapılan genel kurulda çiftçiler, “Tarişin ne kadar borcu var hala bilmiyoruz. Kulaktan duyma laflarla yok şu kadar yok bu kadar borcu var diyorlar. Biz  Tariş’in borcunu öğrenmek istiyoruz” sözleri üzerine Tariş Müdürü Mehmet Memiş, “çiftçiye olan borcumuz 15 milyon iki bankaya olan borcumuz 10 milyon, SGK ve vergi borcu  2 milyon olmak üzere 27 milyon borcumuz var diyerek” açıklama getirdi.

 

KAMULAŞTIRMADAN VAZGEÇİLDİ

 

Kongrede konuşan Koçarlı Belediye Başkanı Nedim Kaplan, çiftçinin menfaatleri düşünülerek Tariş alanının da imar değişikliğine gidildiğini belirterek, “Biz burayla ilgi kamu yararı kararı aldık, bunla ilgili tepkide aldık ama hiç önemli değil. İcra işlemlerini bertaraf ettik. Bir anlaşma sağladık. İmar değişikliği ile ilgili Aydın Büyükşehir Belediyesine müracaatımızı yaptık.  

 

Yollara ve sosyal alanlara  3500 metre kare terk uygulanacak. Diğer kalan kısımda şehri boğmayacak şekilde konut ve ticari alan olacak. 2500 metre kadre kapalı Pazar yeri düşüncemiz var.  10 bin metrekare alanın zeminin  tamamında ise otopark olarak ve binalar 6 kat olarak planlanıyor. Büyükşehir bu konu üzerinde de iyi niyetli”dedi.

 

ZEYTİNYAĞI TESİSİ İÇİN ÇALIŞMA BAŞLATTIK

 

İlçe merkezinde bulunan Tariş zeytinyağı fabrikası ile ilgili çalışmaların başlatıldığını belirten Başkan Kaplan, “Büyükdere mahallesinde bulunan tesisimiz ile ilgili düşüncemiz şu, ana işletme kalsın, ilçe merkezimizde bulunan zeytinyağı fabrikasını da oraya taşıyalım.  Daha güvenilir ve güzel olur”dedi.