Tariş’in İmarını Değiştiririz 2,5 Dönümünü Belediye'ye Alırız

GÜNCEL Haber Girişi : 22 Eylül 2021 19:03
Tariş’in İmarını Değiştiririz  2,5 Dönümünü Belediye'ye Alırız

CHP AYDIN Milletvekili Hüseyin Yıldız’ın TARİŞ ziyaretinde Koçarlı Belediye Başkanı Nedim Kaplan’ın söyledikleri şok etkisi yarattı.

Tıkla

 

Milletvekili Yıldız’ın Tariş ziyaretinde bir yöneticinin, “Bugün Belediye Başkamızı ziyaret ettik. Ziyarette, ben TARİŞ sanayi imarını değiştirmek için Büyükşehire başvuru yaparım, fakat bunun karşılığında 2,5 dönümünü Koçarlı Belediyesine alırım” sözleri şok etkisi yarattı.

 

Milletvekili Yıldız, “Biz 1200 ortağın malını Belediye ye peşkeş çektirmeyiz. Bu 1200 ortağa haksızlıktır.  Belediye Başkanı ben buranın imarını Büyükşehir’e göndereceğim, ben şu kadarını alırım derse biz bunda yokuz”dedi.

 

Ekonomik sıkıntılar nedeniyle zor günler geçiren Koçarlı Tariş’i ziyaret eden CHP AYDIN Milletvekili Hüseyin Yıldız, Koçarlı Tariş’in sıkıntılarını Türkiye Büyük Millet Meclisine taşıyacağını söyledi.

 

Milletvekili Yıldız’ın Tariş ziyarettin de konuşan Tariş Müdürü Mehmet Memiş, “25 milyon borcumuz var. Kurtuluş reçetemiz merkezde buluna n şu anda bulunduğumuz yerdi. Bu arsamız ile ilgili bir çalışmamız var. Daha önce Koçarlı Belediyesi tarafından kamulaştırma çıktığı için bir şey yapamadık. Belediye başkanımız ile yaptığımız görüşmelerde bizlere yardımcı olmasını istedik.

 

Oda tamam yardımcı olacağım dedi. Sanayi imarını konut imarına değiştirilmesi yönünde çalışmamız var. Burası kamulaştırmaya uygun değil. Burası  sanayi imarı geçiyor, ancak sanayi alanı olarak kamulaştırabilirsin. Biz imar değişikliği ile ilgili dosyayı büyükşehir’e sunmamız gerekli. Ne kadar hızlı şekilde çözersek bizim çiftçinin menfaati. Biz şu anda faaliyetlerimize ara verdik”dedi.

 

ÇİFTÇİMİZ İÇİN GEREKENİ YAPARIZ

 

Büyükşehirde üzerimize düşen ne varsa yapacaklarını söyleyen CHP Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız, “Büyükşehir Belediye Başkanımızla görüşür gerekeni yaparız.  Tariş bizim için çok önemli. Üzülerek söylüyorum 20 yıldan beri tariş tarişlikten çıktı. Tariş gibi bir kuruluşun devletin desteğiyle ayakta kalması gerekiyordu. Bu bir devlet politikası.

 

İnsanlar Avrupa’ya gittiği zaman kooperatifleşmeyi güçlendiriyorlar, bizimkiler de yok etmeye çalışıyorlar. Burada üzülerek söylüyorum, dış güçlerin emperyalist güçler ne diyorsa onların dediğini yapıyorlar. Eskiden tariş Türkiye’de 1 numaraydı. Koskoca Koçarlı’da, Adnan Menderesin memleketinde Tarişin bu hale düşmesi beni üzdü”dedi.

 

MİLLETVEKİLLERİ EL ATMIYORSA  ONLARA  AYDINLI DEMEM

 

Konuşmasında Tariş’e karşı bir art niyet olduğunu söyleyen CHP AYDIN Milletvekili Hüseyin Yıldız,“Bu devlet bir gecede bir adamın 5 kat trilyon borcu siliniyor. Tarişin borcu 25 milyon lira.  Eğer burayı bir hükümet, bu kadar ortağı olan tarişi ayağa kaldıramıyorsa, burada ki iktidar Milletvekilleri el atmıyorsa kusura bakmayın onlara Aydınlı demem.

 

Sizin istediğiniz para çok para değil. Ziraat bankası sizin bankanız değimli. Çiftçinin bankası değimli.     1 miyar dolar tüpçüye para veriyorsun, tarişe para vermiyorsun. Bu nasıl adalet. Bu tesisin yok olmaması gerekiyor. Ziraat bankasının bu krediyi size vermemesi aptallıktır.  1200 ortağı olan bir tarişe 50 milyon gözü kapalı kredi verilir.

 

Devlet  hibe versin size 20 milyon ne olacak ki. Ziraat Bankası genel müdürü  bir tane medya kuruluşuna hiç ipotek almadan  900 milyon dolar para veriyorsa, sizin gibi 1200 ortağı olan bir kuruluşa  2 milyon dolar para vermiyorsa burada art niyet var. Ben bunu Türkiye Büyük Millet Meclisinde gündeme getireceğim”dedi.