TARİŞ Yönetimi Düştü

GÜNDEM Haber Girişi : 31 Mart 2021 16:15
TARİŞ Yönetimi Düştü
Koçarlı’da S.S. 47 Nolu TARİŞ Pamuk ve Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi, mali genel kurulu ibra edilmeyince yönetim düştü.

Koçarlı’da S.S. 47 Nolu TARİŞ Pamuk ve Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi, mali genel kurulu ibra edilmeyince  yönetim düştü.

Tıkla


İlçe gündeminden  günlerdir düşmeyen Koçarlı’da S.S. 47 Nolu TARİŞ Pamuk ve Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi, mali genel kurulu bugün yapıldı.


390 ortağın oy kullanacağı 1271 ortaklı Koçarlı’da S.S. 47 Nolu TARİŞ Pamuk ve Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi genel kuruluna 151 ortak katıldı.


Divan Başkanlığını Koçarlı Belediye Başkanı Nedim Kaplan’ın yaptığı kongre saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti.


18 maddenin görüşüleceği kongrede, 2019/2020 iş yılı Yönetim Kurulu Faaliyet Raporları, Finansal tabloları ve Denetim raporlarının okunarak müzakeresi, 2019/2020 iş yılı Finansal tabloların oylanması ve Yönetim Kurulu üyelerinin 2019/2020 iş yılı için ibrası oy çokluğu ile ret edildi. Yönetimin düşmesinin ardından kongre sona erdi.

 

BİR DÖNEMDE 16 MİLYON ZARAR


Birçok TARİŞ ortağı çiftçi söz alarak  TARİŞ’in borcunu sordu.


 Genel Kurulun ve Yönetimin ibra edilmesi halinde “Borç Ortakların Üzerine Kalacak”  haberiyle  TARİŞ’in içinde bulunduğu ekonomik sıkıntıları dile getiren TARİŞ ortağı, İyi Parti İlçe Başkanı Zülfikar İstek, TARİŞ’e aday olmadığını belirterek, “Geçen hafta çoğunluk sağlanamayan TARİŞ’in genel kurulu gerçekleşti.  


Bizim aylardan beri anlatmaya çalıştığımız bir durum vardı. TARİŞ’in İçinde bulunduğu ekonomik durumun çok büyük olduğuydu. Bu zararın sorumlusunun yönetim olduğu ve ibra edilmemesi gerektiğini anlatmaya çalışıyorduk. Bu gün bu sonuca ulaştık.


Bizim kimseyle kişisel bir derdimiz yok. Bugün ki kongre kooperatifin kurtuluş mücadelesiydi. Hem bilanço hem de yönetim kurulu ibra edilmedi.  En kısa zamanda yeni bir olağan üstü genel kurul yapılacak.  Yeni bir yönetim kurulu seçilecek. Bu yeni yönetimle içinde bulunduğu ekonomik sıkıntıyı atlatmaya çalışacak .


TARİŞ’in taşınmazlarının satılması söz konusu.  Biz buna karşı değildik. Biz fabrika alanının satılmasına karşı çıktık.  Faaliyetlerine devam etmesi için satılmaması gerekiyordu.


Tüm çırçır fabrikalarının para kazandığı bir dönemde 10 milyon işletme zararı etmesi, 6 milyon faiz ödemesinin sorumluları hesabını verecek.


Herhangi bir adaylık düşünmüyorum. Siyasi bir kimliğimiz var. Orda oluşacak yönetiminde akli selim, kooperatifçiliği bilen,  bu kooperatifin çiftçi için ne kadar önemli olduğunu bilen  insanlardan oluşmasını isteriz.


Bu güne kadar TARİŞ için ne kadar mücadele verdiysek, bundan sonrada yine elimizden geleni yaparız. TARİŞ bizim”dedi. 

























Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.