TGK Başkanları Aydın’da toplandı

GÜNDEM Haber Girişi : 17 Kasım 2019 18:32
TGK Başkanları Aydın’da toplandı
Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu (TGK) 19. Başkanlar Kurulu Toplantısı Aydın’da gerçekleştirildi.

TKG’ ya bağlı 8 federasyon başkanın ile 80 gazeteciler cemiyet başkanı ve temsilcileri Aydın’da yapılan 19. Başkanlar Kurulu Toplantısı 15-17 Kasım tarihleri arasında Aydın Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti (ABGC) ev sahipliğinde gerçekleşti.

Tıkla


Şükran Güngör- Yıldız Kenter Kültür Merkezi ve Tiyatro Salonu’nda yapılan ve gazetecilik mesleğindeki gelişmeler, yerel gazetelerin sorunları ve medya/basın sektörüyle ilgili çözüm önerilerinin konuşulduğu TGK 19. Başkanlar Kurulu Toplantısı sonunda Sonuç Bildirgesi yayımlandı.    


Aydın’ı gökyüzünün altındaki en güzel yeryüzü olarak tanımlayan ABGC Başkanı Ulucan, “Bu topraklara ne eker dikerseniz, çok iyi verim alırsınız. Biz bu toplantıyı Aydın’da yaparken hem kenti tanıtmak hem de meslektaşlarımızın sorunlarını konuşup çözüm yolları bulmak için bir araya gelmenin mutluluğunu yaşıyoruz” diye konuştu.


“ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ”


Gazetecilik mesleğinin sorunlarının ele alındığı toplantıda konuşan TGK Genel Başkanı Nuri Kolaylı, bugüne kadar çok sayıda meslek örgütünün ilanlarının kesilmemesi için girişimlerde bulunduklarını belirterek, “İkinci torba yasası üzerinde çalışmalar yapılıyor. Torba yasasında icra iflas ilanlarının gazetelerde yayınlanmayıp kurumların internet sayfalarında yayınlanması düşünülüyor. Yerel gazetelerin resmi ilan gelirinin yaklaşık yüzde 60’ını icra iflas ilanları oluşturuyor. Yaygın basının ise yüzde 80 gelirini oluşturuyor. Yürürlüğe girmemesi için elimizden geleni yapacağız. Ama yürürlüğe girmesi durumunda Türkiye genelindeki bin 100 yerel gazetenin yaklaşık 800’ü kapanma tehlikesi ile karşı karşıya kalacak” ifadelerini kullandı.


“BİZİM MESLEĞİMİZDE SARI RENK VAR”


Gazetecilere gerçekleri yazmaları konusunda çağrıda bulunan Onursal Başkan Ankara Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin ise, “Gazetecilik yapıyorsanız gerçekleri yazmaktan çekinmeyin, korkmayın. Bizim mesleğimiz topluma ışık tutar. Objektif olun. Taraf olmayın. Bu güzel mesleğimizi en güzel şekilde gelecek nesillere bırakmalıyız. Bunun için hepimize sorumluluklar düşüyor. Bu sorumlulukları yerine getirmeliyiz. Başkanlarımız bizleri layıkıyla temsil etmeye çalışıyorlar. Onlara destek olmalıyız. Birlikte hareket etmeliyiz. Bugün sarı basın kartının rengini turkuaz yaptılar. Bu çok yanlış bir uygulama. Basın kartı denince akla sarı gelir. Bizim mesleğimiz içerisinde sarı renk var. Arkasında imza olması da ayrı bir yanlış. Basın kartında isim yazmaz sadece yetkili kişi ifadesi yazar. Bu yanlışlar düzeltilmeli” diye konuştu.


GALA YEMEĞİNDE DOYASIYA EĞLENDİLER


Aydın’da gerçekleşen 19. Başkanlar Kurulu kapsamında Kuşadası, Nazilli ve Karacasu ilçeleri ziyaret edilirken Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ve Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan’ın da katılım sağladığı, Nazilli’de ilçe belediyesinin ev sahipliğinde gerçekleştirilen gala yemeğinde Kadın Mehteran Takımı,  halk oyunları gösterileri ve belediye konservatuvar öğrencilerinin canlı müzik gösterileri davetlilerin büyük beğenisini topladı. Nazilli Mimar Ahmet Şensan Kültür Merkezi’nde Türkiye’nin dört bir yanından TGK üyesi cemiyet başkanları ve Aydın basınının bir araya geldiği gala gecesinde Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ve ABGC Başkanı Cem Ulucan davetlilerle birlikte zeybek oynadı.


PLAKET SUNDULAR


Nazilli’deki gala gecesinde TGK Genel Başkanı Nuri Kolaylı; Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ve Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan’a teşekkür plaketi sundu. Sinop ve Ardahan Belediye Başkanlıkları ile Valiliklerinin ve Kilis Basın Cemiyeti'nin hediyeleri de Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ve ABGC Başkanı Cem Ulucan'a takdim edildi. Geceye katkılarından dolayı Aydın Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti tarafından plaket takdimi oldu. Cemiyet Başkanı Cem Ulucan tarafından Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı Nuri Kolaylı'ya, Ankara Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin tarafından Nazilli Ticaret Odası Başkanı Nuri Arslan'a, Medya İşçileri Sendikası Genel Başkanı Sezai Ballı tarafından da Nazilli Ticaret Borsası Başkanı Nurettin Kırlıoğlu'na plaketleri takdim edildi.

   
















Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.