Trafik sigortası yeni fiyatı ne kadar oldu?

GÜNDEM Haber Girişi : 06 Ocak 2020 13:36
Trafik sigortası yeni fiyatı ne kadar oldu?
Trafik sigortası yeni fiyatı ne kadar oldu?


Tıkla

Otomobili olan milyonlarca kişi 2020 yılı ile birlikte zorunlu trafik sigortası fiyatlarını merak ediyor.


Zorunlu trafik sigortası, her araç sahibi tarafından yaptırılması zorunlu olan ve hasar anında karşı tarafa verilebilecek bedeni ve maddi zararları güvence altına alan bir sigortadır. Trafik sigortası primlerini Nisan 2017'de tavan konulmuştu.


Kaza yapma risklerine göre şehirler gruplandı ve tavan fiyatlar buna göre belirlendi. Tabii ki kaza ihtimali fazla olan büyükşehirler en pahalı, Hakkari gibi küçük şehirler ise tarife açısından daha ucuz olan alt segmentte yer aldı.


2020 trafik sigortası fiyatları belli oldu


Milyonlarca sürücüyü ilgilendiren zorunlu trafik sigortası en düşük Adıyaman ve Hakkari'deki araç sahipleri ödeyecekken, en pahalı trafik sigortası ise 3 yıl arka arkaya kaza yapan İstanbullular ödeyecek.


EN DÜŞÜK OTOMOBİL 709 LİRA


Trafik sigortasına tavan konulmasının ardından önce ayda yüzde 1, ardından yine aylık yüzde 1,5 artışlar yapıldı. Bir kez de yüzde 5'lik bir fiyat artışına gidildi. Hala da aylık yüzde 1.5'luk artışlar devam ediyor. Bu artışlar ile birlikte 2020'de uygulanacak trafik sigortası fiyatları belirlendi.


Yeni yılda Adıyaman, Aydın, Burdur, Hakkari, Hatay, Isparta gibi 19 ilde 7'inci basamakta olan (3 ve daha fazla yıl kaza yapmayan) iyi sürücülerin ödeyeceği yıllık trafik sigortası tutarı 709 lira olacak.


Bu illerde yeni araç alanların ödeyeceği fiyat sadece 1.290 lira ve 3 ve daha fazla kaza yapanların ödeyeceği trafik sigortası primi ise 3 bin 226 lira düzeyinde olacak.


135 LİRA FAZLA ÖDEYECEKLER


En pahalı il ise bundan önceki yıllarda olduğu gibi İstanbul olacak, İstanbul'da 3 yıl üstü üste veya daha fazla yıl kaza yapmayan sürücüler 739 (küçük illerden 30 lira daha fazla) yeni araç alanlar 1.344 (küçük illerden 54 lira fazla) ve 3 ve daha fazla yıl arka arkaya kaza yapanlar ise 3 bin 361 lira (küçük illerden 135 lira fazla) primle otomobillerini trafik sigortası yapacaklar.


Yeni düzenlemeye göre Türkiye genelinde İzmir, Yalova, Erzurum ve Kayseri baz alındı; yani ortalama kabul edildi ve bu iller için tavan fiyat iyi sürücülerde (otomobilde) 747 lira oldu. Bu şehirlerde yeni araç alanlar 1.358 lira , kötü sürücüler ise 3 bin 995 lira prim ödeyecek.














Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.