Üzümleri pazarın gözdesi oldu

EKONOMİ Haber Girişi : 21 Ekim 2019 11:01
Üzümleri pazarın gözdesi oldu
Koçarlı Bağcılar’da yetişen ve iri taneleriyle göz dolduran üzümlerini Pazar tezgahlarında sergileyen 58 yaşındaki pazarcı esnafı Hüseyin Şengün’ün sattığı üzümlere vatandaş büyük ilgi gösteriyor.

Taneleri neredeyse erik büyüklüğünde olan ve her bir salkımının ağırlığı ortalama 700 gram gelen Bağcılar Mahallesi üzümlerini Çakırbeyli pazarında sergileyen Hüseyin Şengün, farklı cinsteki üzümlerini çeşitli pazarlarda satıyor.

Tıkla


VALİ KÖŞGER DE TERCİH ETTİ


Tüm Türkiye'de üzüm sezonunun açılmasıyla önemli tarım merkezlerinden birisi olan Aydın'da gözler Koçarlı'nın üzümü ve pekmezi ile meşhur Bağcılar Mahallesi'ne çevrildi. Hüseyin Şengün, Bağcılar'da yer alan bahçesinden hasat ettiği 'Alfons' ve 'Osmancık' cinsi üzümlerini çeşitli pazarlarda satmaya devam ediyor. Şengün'ün bir kilosunu 5-6 liradan sattığı üzümlere vatandaşın ilgisi de yoğun oluyor. Taneleri neredeyse erik büyüklüğünde olan ve her bir salkımının ağırlığı ortalama 700 gram gelen üzümler, hem görünüşü ile hem de lezzeti ile iştah açıyor. Çakırbeyli Pazarı'nda alışveriş yapan Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger de tadına baktığı ve lezzetini çok beğendiği Bağcılar üzümlerinden almayı tercih etti.


“VATANDAŞIN İLGİSİ ÇOK FAZLA”


9 yıllık pazarcı esnafı Hüseyin Şengün, "Şu anda üzümün tam sezonu. Ben de Bağcılar'daki bahçemden topladığım üzümleri satarak, geçimimi sağlıyorum. Sattığım üzümlere vatandaşlarımızın ilgisi süper. Zaten üzüm aranılan bir meyve. Gördüğünüz gibi üzümün taneleri iri ve lezzetli. Bu da vatandaşlarımızın üzümümü tercih etmelerini sağlıyor" ifadelerini kullandı.
















Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.