Yaya geçidinde kural ihlali pes dedirtti

GÜNDEM Haber Girişi : 16 Eylül 2019 11:38
Yaya geçidinde kural ihlali pes dedirtti
Koçarlı’da bazı sürücü vatandaşların okul önündeki yaya geçitlerinden kırmızı ışık ihlali yaparak geçtiği görüldü.

2019 yılının “Yaya Öncelikli Trafik Yılı” olarak ilan edilmesiyle birlikte Koçarlı’da çok sayıda “Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın” farkındalık etkinliği yapılarak yaya önceliğine dikkat çekilmesine rağmen, bazı sürücülerin okul önündeki yaya geçidinden kırmızı ışık ihlali yaparak geçmesi tepkiye neden oldu.

Tıkla


Özellikle okul geçidinden geçen yayalara dikkat etmeden ve yaya güvenliğine önem vermeden geçen sürücü trafikte yaya geçidini kullanan vatandaşların hayatını da tehlikeye attı.


YAYALARA DAHA FAZLA DİKKAT EDİLMELİ


Trafikte yayaların öncelikli oluğunu ve dezavantajlı gruptan oldukları için araç sürücüleri tarafından daha fazla dikkatle gözlenmesi gerektiğini savunan yetkililer, araç sürücülerini yaya kazalarının azalması ve önlenmesi doğrultusunda daha bilinçli trafiğe çıkmaları konusunda uyardı.


Yaya öncelikli trafiğin araç sürücülerinin dikkati ve sağduyusuyla sağlandığı kadar, yayaların da trafikte dikkatli ve bilinçli bir şekilde yol haklarını kullanmalarıyla da sağlanabileceğine değinen yetkililer, araç sürücülerini ve yayaları uyum içindeki trafiğin akışını gözetmeye davet etti.


Araç sürücülerinin yayaların güvenliğini tehlikeye atacak şekilde kural ihlalleri yapmasına tepki gösteren vatandaş, “Yaya yolunu kullanarak karşıya geçiyoruz ve sürücülerin de yayalara dikkat etmesi gerekiyor. Burada yaya yolu var, trafik lambaları var, sürücüleri uyaran faktörler var. Bir de okul önü olan yoldan çok daha dikkatli geçilmesi gerekirken kural ihlali yapılması herkesi korkutacak bir şey. Okul önlerinden daha dikkatli geçilmesi gerekiyor. Sonuçta bir öğrenci, birinin çocuğu yola çıkabilir, yaya dikkatli geçse bile kural ihlali yapılması çok kötü sonuçlar doğurabilir. Bu durumda trafik işaretleri olmasa bile yayaların geçebileceği yerlere daha fazla dikkat harcanmalı” diye konuştu.


YAYALARIN DA KURALLARA UYMASI ÇOK ÖNEMLİ


Sürücülerin de yayaların da trafik kurallarına mutlak suret ile uyması gerektiğinin altını çizen bir başka vatandaş, “Her hangi bir can ve mal kaybına uğramamak ya da sebebiyet vermemek için hem yayaların hem de sürücülerin trafik kurallarına mutlaka uyması gerekiyor. Yeni takılan trafik lambalarına vatandaşlarımız, özellikle de Koçarlı halkı alışık değil. Burada daha önce ışık olmadığını bilen dikkatsiz vatandaşlar, alışkanlıklarından dolayı yine ışıklara dikkat etmeden geçiyorlar. Bu konuda sürücüler duyarlı olsunlar. Sürücüler kadar yayalar da yaya geçidinden trafik kurallarına uyarak geçsinler” diyerek bu konuda yardımcı olan herkese teşekkür ettiklerini ifade etti.











Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.