“Yaya güvenliğinin nöbetçisiyiz” dediler

GÜNDEM Haber Girişi : 02 Ekim 2019 15:05
“Yaya güvenliğinin nöbetçisiyiz” dediler
Türkiye’deki illerde olduğu gibi eşzamanlı gerçekleştirilen “Yaya güvenliğinin nöbetçisiyiz” çağrısı kapsamında Koçarlı İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Koçarlı İlçe Jandarma Komutanlığı etkinlik düzenledi.

2019 Yaya Öncelikli Trafik Yılı olmasından dolayı tüm Türkiye’deki illerde eşzamanlı gerçekleştirilen “Yaya güvenliğinin nöbetçisiyiz” çağrısı kapsamında Koçarlı İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Koçarlı İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından düzenlenen etkinlik ilçedeki diğer yaya geçitlerinde devam etti.

Tıkla


Etkinlikte Koçarlı’da bulunan yaya geçitleri öğrencilerle birlikte sırayla gezilerek trafik polisleri kontrolünde karşıdan karşıya geçildi ve trafikte yayalara bir kez daha dikkat çekildi. Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı’nın ülke genelinde eş zamanlı olarak başlattığı “2 Ekim’de hepimiz yaya geçitlerindeyiz” başlığı altındaki farkındalık hareketine tüm il ve ilçelerden destek geldi.  


Düzenlenen etkinliğe Koçarlı Kaymakamı Fırat Çelik, Koçarlı Belediye Başkanı Nedim Kaplan, Koçarlı İlçe Emniyet Müdürü Törehan Mollaoğulları, Koçarlı İlçe Jandarma Komutanı Arifcan Azizo, Koçarlı İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Osman Arıkoğlu, İlçe Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.


“VATANDAŞLARIMIZIN CAN GÜVENLİĞİ ÇOK ÖNEMLİ”


Yayalara öncelik vermenin önemine dikkat çekmek için böyle bir etkinliğin düzenlendiğini, yaya geçidine yaklaşıldığında frene basılması gerektiğini belirten Kaymakam Çelik, "Ülkemizin bütün illerinde olduğu gibi Koçarlı’da da yaya geçidinde farkındalığı artırmak için bir etkinlik düzenlendik. Bu etkinliğin amacı son zamanlarda artan yaya geçidinde meydana gelen kazalara önlem alınması. Yaya geçidine yaklaştığımızda birinin yaya geçidinden geçebileceğini fark edip, mutlaka yavaşlamalıyız. Kurallara uyulmaması ve sürücülerin hızını kesmemesinden dolayı meydana gelen kazalarda maalesef vatandaşlarımızı kaybediyoruz. Vatandaşlarımızın can güvenliği bizim için çok önemlidir" ifadelerini kullandı.


Açıklamanın ardından Kaymakam Çelik ve etkinliğe katılanlar, sürücülere karşı farkındalık oluşturmak için yaya geçidinden geçti.


Programa, okul önündeki yaya geçidinden ve ilçedeki diğer yaya geçitlerinden yaya öncelikli trafiğe dikkat çeken pankartlarla geçerek devam eden öğrenciler, trafik polislerinin talimatıyla yaya geçitlerindeki etkinliğini tamamladı. 
























Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.