Yeni Rock Grubu "BABA" Müzik Piyasasına İddialı Giriyor

KÜLTÜR-SANAT Haber Girişi : 12 Haziran 2017 10:10
Yeni Rock Grubu
Üniversite öğrencisi 4 arkadaş tarafından kurulan ve adından söz ettirmeye başlayan yeni rock grubu BABA, müzik piyasasına yeni bir soluk ve büyük ses getirmeye hazırlanıyor.

 Albümleri "Kurşun"u yakında piyasaya çıkaracak olan BABA Grubu, albümleri ile yine aynı ismi taşıyan çıkış parçaları Kurşun'u müzik severlerin beğenisine sundu. Çıkış parçalarına İbrahim Burak Zünbül yönetmenliğinde ve Hasan Yasin Bilgin düzenlemesiyle çektikleri ilk kliplerini ise Youtube üzerinden yayınlayan BABA, aldıkları yorumlar ile de dinleyicilerin beğenisini kazanıyor.

Tıkla

İlk teklileri "Kurşun" için çok çalışan ve dinleyicilerine kaliteli müziği sunan BABA, başta genç nesil olmak üzere herkesin keyifle dinleyeceği, sound, melodi ve sözleri ile müzik piyasasında trend isimler arasında olmayı hedefleyen BABA grubunda Vokal ve Elektrik gitarda Batuhan Ayduğan, elektrik gitar ve geri vokalde Baran Özden, Bas gitar ve geri vokalde Arda Çortancıoğlu ve davulda ise Alp Özallı  yer alırken Miks-Master'ı ise Koner Memili üstleniyor.


"ELİMİZDEKİ ŞARKILARI ÇIKARMA ZAMANI GELDİ DİYE DÜŞÜNDÜK"


BABA grubunun Vokalisti Batuhan Ayduğan, gruplarını tanıtırken grubun lise yıllarından bu yana arkadaş olduğunu 4 kişiden oluşan grup üyelerinden 3'ünün Orta Doğu Teknik Üniversitesinde (ODTÜ) birinin ise Yeditepe üniversitesinde eğitim gördüğünü ifade ederek, "Baba grubu olarak ilk teklimiz Kurşun'u Youtube üzerinden yayınlamış bulunmaktayız. Ankara oluşumlu bir grubuz ve hepimiz üniversite öğrenci ve19 - 20'li yaşlardayız. Baran (Endüstri Müh.) , ben (İnşaat Müh.) ve Arda (Havacılık ve Uzay Müh.) ODTÜ'de,  Alp (Endüstri Müh.) ise Yeditepe Üniversitesi'nde mühendislik okuyor. Grubumuz vokalde ve elektrik gitarda Batuhan Ayduğan, elektrik gitarda Baran Özden, bas gitarda Arda Çortancıoğlu ve davulda Alp Özallı'dan oluşuyor. Bizim tanışma hikayemiz biraz ilginç. Liseden beri arkadaşız biz. Arda ve Baran'ın lisede tanışması ve beraber müzik yapmaları sonucu oluşan bir grubuz aslında. Daha sonradan ben ve Alp dahil olduk. Müzikte kariyerimiz bu sene başladı. Ama daha önceden de tabi ki müzikle ilgileniyorduk ve artık elimizdeki şarkıları çıkarmanın zamanı geldi diye düşündük ve sonuç olarak Kurşun'u piyasaya sürdük" dedi.


"BABA" İSMİ YOZLAŞAN MÜZİĞE TEPKİ


Grubun vokalisti Batuhan, gruplarının adını BABA koymalarının nedeninin ise yozlaşan müziğe karşı bir tepki olduğunu dile getirerek, "Birde ilerde belki bir gün müzik piyasasında şu an "Baba" diyebileceğimiz insanlar kadar iyi müzik yapabilmek. Müzik severler ve dinleyicilerimiz ilerleyen günlerde şarkılarımızı farklı platformlardan da dinleyebilecekler" dedi.


İKİ TEKLİ DAHA GELİYOR


Batuhan, Hedeflerinin ellerinden geldiğince müzik yapmak, dinlemek, hissetmek, hissettirmek ve tabi ki eğlenmek olduğunu da belirterek, "İlerleyen haftalarda iki tane daha tekli yayınlayacağız ve daha sonraki aylarda "ep" bir albüm yayınlama planlarımız var" diyerek dinleyicilerine müjde verdi.


İŞTE "BABA" GRUBUNUN ÇIKIŞ PARÇASININ SÖZLERİ

Kurşun


Belki alnı aktır fakat

Yolları karanlık çok sakat

Söyleyecek sözler sana

Boşver bak sen dalgana

Tek bir kurşunum kaldı

Çektim çoktan silahı

Ya patlatıcam kafamı

Ya kurtarıcam dünyayı

Patladı bir kez daha

Suçu üstüne alma

Kim ne derse aldırma

Var boş hayatın tadına

Tek bir kurşunum kaldı.


ÖZEL Haber: Cemal YILDIRIM









Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.