Alman vatandaşı, Koçarlı’da Müslüman oldu

GÜNCEL Haber Girişi : 21 Eylül 2023 15:43
Alman vatandaşı, Koçarlı’da Müslüman oldu

Almanya vatandaşı Jennıfer Paula Görlitz (40) , tatil için geldiği Koçarlı ilçesinde kelime-i şehadet getirip Müslüman oldu.

Tıkla

,

Müftülüğe başvuran Görlitz için "ihtida töreni" düzenlendi.

 

İlçe Müftülüğümüze müracaatta bulunan Almanya vatandaşı Jennıfer Paula Görlitz gerçekleştirilen ihtida merasiminde kelime-i şehâdet getirerek Müslüman oldu.

 

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan törende İlçe  Müftüsü Kazım Ünsal, Jennıfer Paula Görlitz'e İslam'ın esaslarını anlatıp, İslam dini ve Müslümanlık ile alakalı bilgi verdi.

 

İhtida töreninin ardından konuşan İlçe Müftüsü Ünsal, "Kendi isteği ve araştırması neticesinde Müslüman olmayı tercih eden hanımefendi kardeşimizi tebrik ediyorum. İslamiyet'i seçtiği andan itibaren hayatının kalan kısmında kendisine Cenab-ı Hakkın rızasına uygun bir hayat sürdürmeyi niyaz ediyorum." dedi.

 

Jennıfer Paula Görlitz’de kendi arzusu ile kelime-i şahâdet getirerek Müslüman olmanın şahsında  büyük heyecan ve mutluluk yaşattığını söyledi.

 

Müslüman olan Görlitz'e İlçe Müftüsü Ünsal tarafından ihtida belgesi takdim edilerek,Diyanet İşleri Başkanlığının hazırladığı Almanca mealli Kur'an-ı Kerim ve Almanca çesitli dini yayınların hediye edilmesiyle tören sona erdi.