Av Sezonu 24 Ağustosta Başladı

Aydın il genelinde olduğu gibi Koçarlı’da da 2019-2020 av sezonu 24 Ağustos 2019 Cumartesi günü itibariyle başladı.

Alınan kararlar doğrultusunda 1. grup kuşlardan, bıldırcın ve üveyik avı, 24 Ağustos 2019 tarihinde başladı.


Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Aydın Şube Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada Ege’de bazı türler için av sezonunun 24 Ağustos’ta başlayacağı belirtilerek avlanma limitleri açıklandı. 


İZİNSİZ AVLANMAK YASAK


Koçarlı Avcılık ve Atıcılık İhtisas Kulübü Başkanı Hasan Akın, yeni av sezonuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada "Avcıların avlanma hakkını elde edebilmeleri için 'Avcılık Belgesi' almaları gerekmektedir. 2019-2020 av döneminde avına izin verilen av hayvanlarının avlanma süreleri, avlanma bölgelerine göre yer almış olup bu süreler içinde genel ve devlet avlaklarında Avlak Yönetim Bilgi Sisteminden (AVBİS) izin almak şartıyla avlanma serbest bırakıldı” dedi.


Koçarlı Avcılık ve Atıcılık İhtisas Kulübü Başkanı Hasan Akın ayrıca, “21 Haziran 2019 tarihli ve 30808 sayılı Mükerrer Resmi Gazete ’de yayımlanan genelgeye göre; 2019-2020 Av Döneminde avlanma; Ege Bölgesi’nde 24 Ağustos 2019 tarihinde bıldırcın, üveyik alakarga, küçük karga, ekinkargası, leşkargası, karabatak, saksağan, yaban domuzu ve çakal avı ile başlayacak” şeklinde konuştu


Doğa Koruma ve Milli Parklar Aydın Şube Müdürlüğünden yapılan açıklamada ise, Av Komisyonu tarafından alınan karar uyarınca genel ve devlet avlaklarında Çarşamba, Cumartesi, Pazar ve resmi tatillerde (idari tatiller de dahil), yaban domuzu avı için ise ilave olarak Salı günü de av yapılabileceği belirtildi. 


AVLANMA LİMİTLERİ BELİRLENDİ


Koçarlı Avcılık ve Atıcılık İhtisas Kulübü Başkanı Hasan Akın, avcı başına avlanma limitlerini de açıklayarak, “Av sezonumuz Ağustos ayının 24’ünda başlıyor. Birinci dönem avımız bıldırcın ve üyevik avı olacak. Avcı başına belirlenen bir günlük avlanma limitlerini kuşlar için Bıldırcın 10, üveyik 3, karatavuk 3, çulluk 5, sakarmeke 4, tahtalı 4, sakarca 3, suçulluğu (bekasin) 1, kınalı ve kum keklik toplamda 2, çil keklik 2, Yeşilbaş, boz ördek, fiyu, çamurcun, macar ördeği, tepeli patka, elmabaş patka, kaşıkgaga ve çıkrıkçın toplamda 6, memelilerde ise yabani tavşan 1, adatavşanı 2, yaban domuzu 2, çakal 1, kaya sansarı 2, tilki ise 2 olarak açıklanırken, avcılarımızın bu sayılara uyması gerekiyor” dedi.


AV HAYVANLARIMIZ YETERSİZ


Koçarlı Devlet Avlağında av hayvanlarının yetersiz olduğunun altını çizen Koçarlı Avcılık ve Atıcılık İhtisas Kulübü Başkanı Hasan Akın, bu durumda çözüm önerilerinin olduğunu ancak bu sezonda değil önümüzdeki sezonda hayata geçirilebileceğini ifade ederek, “Av hayvanlarının çoğalması için avlanmayı kısmi olarak yasaklamak gerekiyor. Bunu da tam bölge olarak değil. Doğu ve batı bölgesi olarak ikiye ayıracağız bir dönem doğu bölgesini yasaklayacağız, diğer dönem ise batı bölgesini yasaklayacağız. Domuzun haricinde kontrollü av olarak gerçekleştireceğiz. Biz bu konuyu görüştük ve geçtiğimiz dönem sundum bu konuyu. Sanırım önümüzdeki dönem bunu gerçekleştireceğiz. Avcılık sadece avlanmak değildir, doğayı ve doğal dengeyi koruyarak avlanıyoruz” diye konuştu.


GECE AVLANMAK YASAK


Koçarlı Avcılık ve Atıcılık İhtisas Kulübü Başkanı Hasan Akın, gece avlanmaların önüne geçmek için vatandaşların duyarlı olmalarını istiyoruz diyerek “Gece her türlü avlanmak yasak ancak bu yasağa rağmen özellikle tavşan avı yapan arkadaşlar varmış. Bu kişiler belli aslında uyarıyoruz. Köylülerden de bu konuda şikayetler alıyoruz. Gece av yaparken yakalananlarda oluyor. Yakalanan kişiler bazen de benim orada evim var yaylam var malımı koruyorum diyor. Ama maalesef gece avlanma gerçeği ile karşı karşıyayız. Bu büyük bir sıkıntı. Gece her türlü avlanmak yasak” şeklinde konuştu.


TÜM AVCILARA HAYIRLI OLSUN


Başkan Akın ayrıca “24 Ağustos 2019 Cumartesi günü başlayacak olan 2019-2020 av sezonunda bütün avcı arkadaşlarıma, kazasız belasız, hayırlı av sezonu geçirmelerini diliyor ve hepsine rast gele diyorum” dedi.












 


26.08.2019 11:25:00