Kutlamalar ilk olarak Cumhuriyet Meydanında İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Atatürk Anıtına çelenk sunulması, saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başladı. Törene Koçarlı Kaymakamı Fırat Çelik, Koçarlı Belediye Başkanı Nedim Kaplan, Adnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Gençsoylu, Koçarlı İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Dirik, okul müdürleri, öğretmenler, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.
Atatürk Meydanındaki törenin ardından kutlamalar Koçarlı Atatürk İlkokulunda gerçekleştirildi. İlkokul öğrencilerinin sunduğu gösteriler birbirinden renkli görüntülere sahne oldu. Şiirlerin okunması ve öğrencilerin hazırladığı halk oyunları gösterilerini gerçekleştirilmesinin ardından, ilçe genelinde okullarda düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri protokol tarafından verildi.
"DÜNYA ÇOCUKLARININ KARDEŞLİĞİNİ HEDEFLEDİ"
Törende konuşma yapan Atatürk İlkokul Müdürü Murat Demiroğlu, Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerini atan meclisin 23 Nisan 1920'de açıldığını ifade etti. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün de 23 Nisan'ı tüm dünya çocuklarına bayram olarak hediye ettiğini belirten Demiroğlu, "Atatürk, 23 Nisan gününü bayram olarak ilan ederek, tüm dünya çocuklarının kardeşliğini yaratmayı hedeflemiştir. Bu çocuk bayramı öyle bir hal almıştır ki artık 23 Nisan gününe sığmaz olmuştur. Nisan ayı gelince yurdumun dört bir yanında çocuklarımızın heyecanı yüzlerine vurur hale gelmiştir. Bizler de bu ay içinde çocuklarımızı nasıl mutlu ederiz çabası ile çalışıyoruz" dedi.
ÖĞRENCİLER KIYASIYA YARIŞTI
Daha sonra öğrenciler, törende şiirler okudu, dans ve halk
oyunu gösterileri ile müzik dinletisi sundu. Gerçekleştirilen balon patlatma,
çuvalla koşma, yumurta taşıma ve halat çekme yarışlarında da öğrenciler
kıyasıya mücadele etti. Atatürk fotoğrafını, parçalardan birleştirerek,
oluşturan öğrenciler, büyük alkış aldı. 23 Nisan dolayısıyla düzenlenen şiir ve
resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle tören,
son buldu.
23.04.2019 12:40:00