Siyasi partiler ve tarikatların yapılanmaları ve aralarındaki bağlantıları inceleyen çalışmaları ile tanınan araştırmacı yazar Ergün Poyraz, ortaya attığı bir iddiayla Koçarlı'da gündemi meşgul etmeye devam ediyor.
Araştırmacı yazar Ergün Poyraz, geçtiğimiz hafta kendi sosyal medya hesabından paylaştığı yazıda Koçarlı'da faaliyet gösteren bir şirket ile Koçarlı Belediyesi ve Koçarlı Belediye Başkanı Mutlu Öztürk'ün ilişkisi hakkında bir takım iddialar ortaya atmıştı.
O iddiaların ardından ise geçtiğimiz günlerde yine kendi sosyal medya hesabından "Sabri haber Yollamış" başlıklı başka bir yazı paylaşan Ergün Poyraz, iddalarına yenilerini ekledi.
Araştırmacı yazar Ergün Poyraz paylaştığı Sabri Haber Yollamış başlıklı yazıda şu ifadelere yer verdi, "Sabri Polat, Koçarlı'da faaliyet gösteren ve sahibi olarak Şilan Polat gözüken şirket sahibinin babası. Şilan Polat, Koçarlı'da faaliyet gösteren şirketlerin sahibi olması bir yana aynı zamanda inşaatlarını denetlemek zorunda olan Koçarlı Belediyesi'nde üstelik Fen İşleri'nde çalışıyor. Kendilerini kutlamamak olmaz. Zira böyle bir organizasyon şeytanın aklına gelmez. Sabri, aynı zamanda Mutlu'nun da babası. En azından Mutlu öyle diyor, "babacım" da "babacım". Sabri, Mutlu'nun Land Rover Jeep'ini aldığını yazmış ve bu jeep le Şilan'ın işe gidip geldiğini de vurgulamıştım. Üstelik bu satış her yerde aynı şekilde değerlendirilir. Koçarlı milyarder iş adamları pardon kadınlarının, yaşı yetmişe dayamış mirasyedi milyoner öğretmen emeklilerinin, ast subay, uzman gibi isimlerin istihdam edildiği yer olurken cıva gibi gençler işsizlikten kırıldığı yer olmuş. Neyse Sabri, bana haber yollamış, şunun bunun araba parasını da ben verdim onu da yazsın. Sabri, millet senin çıkar ilişkin olmadığı alım satımları neylesin Bak sen şu konularda bilgi ver de yazalım. Kızın Şilan'ın üzerine gözüken şirket bu güne kadar belediyeden ne kadar ihale aldı? Şu taşeronların bağlı olduğu şirketle ilgin var mı? Mutlu ile ortak olarak aldığınız araziler var mı? Buralara ne yapmak istiyorsunuz? 14 milyonluk taş ihalesinde var mısın? İhale kanunsuz olarak yapıldığı için imza atmayan Hüseyin çetin ve Cenaze arabası şoförü işten atılmıştı. Sonra Hüseyin işe alınırken, şoför alınmadı, neden? Hüseyin'in anlatacaklarından mı çok korkuldu. 14 milyonluk ihalede danışman, şoför mü komisyonda yer alır? Bunu evladın Mutlu'ya sordun mu? 18 milyonluk bütçesi olan Koçarlı Belediyesi, devletten neden 20 milyon ister? Yoksa altın vuruş mu? Sabri, sorularım şimdilik bu kadar hadi cevabını bekliyorum. "Yazsın" dediğin araba olayları ile beraberkaleme alacağım. Bekliyorum"
Ergün Poyraz'ın bu ifadelerinin ardından kendisine ne cevap geleceği merak konusu olurken, bu iddiaların yankısının ise uzun zaman sürecek ve gündemi de meşgul edeceğe benziyor.
05.01.2018 15:30:01