Koçarlı pidesi Belçikalıların gözdesi oldu

Koçarlılı olan ve 15 senedir iş için gittiği Belçika’da yaşayan Taner Akkan isimli vatandaş, Belçika’da edindiği aile dostlarıyla geldiği Türkiye tatilinde misafirlerini Koçarlıya getirerek meşhur Koçarlı pidesini tanıttı.

Memleketinin lezzetlerini ve Koçarlı’nın meşhur pidesini Belçika’daki dostlarına daha önce anlattığını belirten Taner Akkaş, Türkiye’ye tatil için gelen dostlarına Koçarlı’nın meşhur pidesini tanıttığını ve çok beğendiklerini aktardı.


Belçika’ya uzun zaman önce giden ve her yaz tatil için memleketini tercih ettiğini söyleyen Akkan, “Uzun süre önce Belçika’ya gittim, 15 yıldır Belçika’dayım. Her yaz buraya, memleketime tatile geliyorum. Annem babam burada yaşıyor. Geldiğimde tatil için birkaç gün Kuşadası’na, birkaç gün Bodrum’a gidiyorum, buradaki farklı tatil bölgelerine gidiyorum. Ama Koçarlı’yı sevdiğim için tatilimin yarısını burada geçiriyorum” dedi.


“KOÇARLI’NIN MEŞHUR PİDESİNİ YEMEDEN DÖNMEK OLMAZ”


Belçika’daki arkadaşlarını tatil için Türkiye’ye çağıran ve merak ettikleri için memleketi Koçarlı’ya gelmişken meşhur pidesini de arkadaşlarına tanıtan Akkan, “Buradaki arkadaşlar benim Belçika’dan aile arkadaşlarım. Orada tanıştık ve dostluğumuzu pekiştirdik, aile dostu olduk. Her zaman birbirimize gelir gideriz, aramız çok iyidir. ‘Bu sene tatil için Türkiye’ye biz de gelelim, bir hafta tatil yapalım’ dediler. Onlara Kuşadası’ndan otel ayarladık. Çoluk çocuk 3 gündür Kuşadası’nda beraber tatil yapıyorduk. ‘Senin yaşadığın yeri görmek istiyoruz ve o bize bahsettiğin pidelerden yemek istiyoruz dediler. Ben de onları Koçarlı’ya getirdim. Gelmişken de meşhur ve eşsiz lezzetimiz pideyi onlara denetmek istedim” diye konuştu.


“AYNI LEZZETİ BELÇİKA’DA BULAMIYORUZ”


Koçarlı pidesinin lezzetini başka yerlerde bulmanın mümkün olmadığına dikkat çeken Akkan, “Belçika’da Türklerin bulunduğu bir cadde var. Orada Türk mutfağı yemeklerinin yapıldığı yerler de bulunuyor. Oradaki işletmelerde pide de yapılıyor. Gidip oralardaki pideleri de yiyoruz ama burada, yerinde yapılan pidenin yerini asla tutmuyor. Buradaki tadı orada bulamıyoruz. Misafirlerimiz de buradaki pideyi yedikten sonra Belçika’da yedikleri gibi olmadığını söylediler” dedi.


“KOÇARLI’YA TEKRAR GELİP PİDE YEMEK İSTERİZ”


Belçika’da yaşayan Taner Akkan’ın misafirleri Thomas Verhelle ve Kristof Masschelein, “Türkiye’de tatil yapmak çok keyifli. Arkadaşımızın şehrine tatil yapmak için geldik, büyüdüğü yeri de merak ettik, bizi buraya getirdi. Buranın en güzel yemeğinin tadını merak ediyorduk, bize tanıtmak istedi, pide buranın ünlü yemeğiymiş. Bu yemeği Belçika’da Türk yemekleri yapan yerlerde daha önce denemiştik. Ama burada tattıktan sonra artık başka yerlerde aynı tadı bulamayacağımızı düşünüyoruz. Çok güzel bir lezzeti var, servis eden kişiler de güler yüzlü. Türkiye’de karşılaştığımız herkes çok sıcakkanlı insanlar. İyi ki buraya gelmişiz, çok memnun olduk. Bundan sonraki yıllarda da tatil için gelip, buradaki lezzetleri tatmak isteriz” diyerek Türkiye’yi ve Koçarlı pidesini çok beğendiklerini ifade etti.


“KOÇARLI PİDESİNİ HERKESLE BULUŞTURMAYA HAZIRIZ”   


Koçarlılı, Cemre Pide Salonu sahibi Alaattin Yamaç da Belçikalı misafirlerini ağırlamaktan büyük mutluluk ve keyif duyduklarını belirterek, “Belçika’dan tatile Türkiye’ye gelip, hemşerimizin arkadaşları olarak turistlerimizi pide salonumuzda görmek bizi çok sevindirdi. Koçarlımızın meşhur pidesini Belçikalı arkadaşlarına önerdiği için Taner arkadaşımızı tebrik ediyoruz. Misafirlerimizin damak zevki ve kültürünün bizimkinden farklı olduğunu düşünmemize rağmen pidemizin tadını çok beğendiklerini söylediler, başka yerde aynı lezzeti bulamıyorlarmış. Tabi bunları duymak Koçarlılı olarak bizi çok mutlu etti. Her zaman dünyanın ve ülkemizin her yerinden misafirlerimizi ağırlamaya ve Koçarlımızın lezzetleriyle buluşturmaya hazırız” ifadelerini kullandı.     
















08.07.2019 13:02:00