Kendileri Üretip Aracısız Satacaklar
Projenin ana
hedef kitlesi ise, Halk Eğitimi Merkezlerinde öğrenim gören kursiyer kadınlar.
KADINLAR ÜRETTİKLERİNİ KAZANCA ÇEVİRİYOR
Kadın girişimcilere öncelik verilen projeyi destekleyen Koçarlı Halk Eğitim Merkezinin de kadın girişimcilerin bilgi teknolojilerini kullanarak el emeği ürünlerini satmasına ve kazanca çevirmesine yardımcı olduğu öğrenildi.
Ürünlerini satacak pazarı bulamayan 18 yaş üstündeki kadınların Halk eğitim Merkezinin aracılığıyla, www.oncekadin.gov.tr sitesi ile pazara ulaştığı kaydedildi. Kadınların kendi üretimini buradan tüm Türkiyeye ulaştırma imkanı sağlayan Koçarlı Halk Eğitim Mekezinde bunun için e-ticaret eğitiminin verildiği de aktarıldı.
SEMİNERLER DÜZENLEDİK
Kadınların yeni bir şey üretmek, meydana çıkarmak ve farklı bir tasarım yapmalarına destek olma bakımından da üreten kadınlara en çok satış yapana satış yaptıkları kategorilerde ödüller vereceklerini söyleyen Koçarlı Halk Eğitim Merkezi yetkilileri, Halk Eğitim Merkezi hocaları ve öğrencilerle kadın girişimcilerin sayısını arttırmaya teşvik edici seminer düzenledi. Halk Eğitim Merkezi Proje İl Koordinatörleri Hocalar Züheyla Önlü ve Esra Peker Yıldızkayanın katılımıyla bu semineri düzenledik dedi.
E-TİCARET EĞİTİMİ ALIYORLAR
Projenin Türkiye genelinde yaygınlaşması için çaba gösterdiklerini belirten yetkililer, Kayıt için gerekli şartları yerine getiren öğrenciler için eğer satış yapmak isterse e-ticaret hakkında 240 dakikalık bir eğitim var. Eğitimde yaklaşık 40 video var. Eğitimini tamamladıktan sonra onaylıyoruz ve bir katılım belgesi veriyoruz. Mobil uygulamayla satmak istediği ürünün fotoğrafını çekip anında yayınlayabiliyor. Zaten ondan sonra biz devreden çıkıyoruz. Fiyatını kendi belirliyor. Kendisi direk müşteriyle irtibata geçip pazarlığından ödemesine ve kargosuna kadar kendisi iletişim kuruyor şeklinde bilgi verdi.
EN GÜVENLİ SATIŞ PLATFORMU OLABİLİR
Kadınların satış yaptığı sitenin güvenli olduğunu dile getiren Halk Eğitim Merkezi yetkilileri, Bakanlık onaylı olduğu için kötü niyetli kullanıma uygun değil. En güvenilir alışveriş platformlarından biri. Ayrıca sadece halk eğitim merkezlerinde ürettikleri ürünleri de değil; kendi yaptığı makarna, mantı, tarhana gibi yöresel ürünleri de satabilir. Fabrikasyon veya reklam içeren ürünleri satamazlar, tamamen el yapımı olmalı dedi.
PROJENİN AMACI KADINLARIN REFAH DÜZEYİNİ ARTTIRMAK
Girişimcilikte Önce Kadın projesinin amacı, el emeği, göz nuru ürünlerin bilgi iletişim teknolojisinin getirdiği yeniliklerle satışının kolaylaştırılması ve hobi olarak başlanan birçok çalışmanın gelir getirici bir faaliyete dönüşmesini sağlayarak, meslek sahibi olmayan kadınların ekonomik hayata katılımlarını özendirmek ve ailenin refah düzeyini artıracak ek gelire kavuşmalarına olanak yaratmaktır. İlk yılında 10 ilde 10 bin kadına ulaşan projenin yeni döneminde 10 yeni ilde 10 bin kadına daha eğitim verilerek toplam 20 ilde 20 bin kadına ulaşılması hedefleniyor.
HALK EĞİTİM KURSLARI DEVAM EDİYOR
Şu an kurs döneminde olduklarını ve kursların devam ettiğini ifade eden yetkililer, merkezde yıl boyu eğitim uyguladıklarını söyledi. Kayıt yaptırmak isteyenlerin yılın her döneminde yaptırabildiklerini ve belli bir sayıya ulaşıldığında kayıtlar durduğunu belirtti.
İSTİHDAM SAĞLAYAN KURSLAR AÇIYORUZ
İstihdam sağlama acısından verimli kurslar açtıklarını dile getiren yetkililer, Bilgisayarlı Muhasebe Kursu ve Kasiyerlik Kursu açtık. Bunun gibi kurslar istihdam sağlanmasına yardımcı oluyor. Sağlık alanında önceden Yaşlı Bakımı ve Hasta Kabul Kursları vardı. Bu meslekler için artık ön lisans şartı arandığı için biz devreden çıkmış olduk. Emlak Danışmanlığı Kursu açtık, ondan sonra emlak dükkanı açan kursiyerlerimiz oldu. Pazarcılık yapan kişilerin ve sağlık sektöründe çalışanların Hijyen Eğitimi Kursu alması gerek. Önümüzdeki dönem de yeterli sayıya ulaşırsak Grafik Tasarımı üzerine bir kurs açmayı planlıyoruz şeklinde konuştu.
17.12.2018 08:59:00