STEM Sınıfının açılışı Büyükelçinin katılımıyla gerçekleşti

Koçarlı Yeniköy İlk ve Ortaokulu’nda, Avustralya Büyükelçiliği Doğrudan Yardım Hibe Programı kapsamında kurulan STEM Sınıfı’nın açılışı yapıldı.

Avustralya Büyükelçiliği’nin, Koçarlı İlçe Mili Eğitim Müdürlüğü proje ekibinin hazırladığı “Aydınlık Geleceğe” projesine 15 bin dolar destek olmasıyla açılan STEM Sınıfı açılış töreni yapıldı. Açılışa Avustralya Büyükelçisi Marc İnnes Brown, Koçarlı Kaymakamı Fırat Çelik, Koçarlı Belediye Başkanı Nedim Kaplan, Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Okumuş, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Osman Arıkoğlu, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.


Program bir dakikalık saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı okunmasıyla başladı.


Açılış konuşmasını yapan Proje Koordinatörü Selcan Sayın, “Avustralya Büyükelçiliği Doğrudan Yardım Programı Hibe Destek Kolu tarafından finanse edilerek kurulan Yeniköy İlk ve Ortaokulu Stem Sınıfı açılışını yapacağız. Aydınlık Gelecek isimli Stem Sınıfı kurulma projemiz Ağustos 2018 yılında başvurulara açılan Avustralya Büyükelçiliği Doğrudan Yardım Hibe Programı tarafından kabulü ile başlamıştır. Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü 2017 raporuna göre Türkiye’nin 2016-2030 yıllarında Stem konusunda eğitimli insan ihtiyacı olduğu ve Stem eğitiminin yaygınlaşması gerektiği bildirilmiştir. Stem eğitim modelinin öğrenciye en büyük katkısı 21. yüzyıl becerilerini geliştirme, problem çözme, eşdeğer düşünme, yaratıcılık ve sorgulama gibi becerilerini kazandırmasıdır. Dünya ile yarışan, dünya ile çalışan liderler yetiştirmek için öğrencilere 21. yüzyıl bilgi ve becerileri kazandırılmaktadır. Bize bu mutluluğu yaşatan Avustralya hükümetine teşekkür ederiz” diyerek proje hakkında bilgi verdi.


“PRATİKLERİ UYGULAMAYA YARDIMCI OLACAK”


Açılış törenine katılan Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Okumuş, “Stem Eğitim Modeli iyi becerilerin edinilmesi, yenilikçiliğin ve gelişimciliğin desteklenmesi, meslekler arası geçişin sağlanması ve yeni mesleklere uyum sağlamanın kazandırılması açısından önemli bir role sahiptir. Bu bağlamda Stem eğitimi günümüz okullarının ihtiyaçlarına cevap verebilecek bir eğitim modelidir. Okul, toplum, iş hayatı arasında çözüm önerileri geliştirmelerine ve öğrencilerin Fen, teknoloji, mühendislik ve matematik arasında bağlantı kurmalarına ve bu bağlantıları pratik uygulamalarda kullanmalarına yardımcı olmaktadır. Sevgili öğrencilerimizin sınıfımızı etkin ve verimli bir şekilde kullanmalarını temenni ederek programa başvuran öğretmenlerimize ve okul yöneticilerine teşekkür ediyorum” diye konuştu.


“ÇOCUKLAR GELECEĞİMİZ”


Koçarlı’da eğitim sistemine katkı sağlayan projeyi kazandırdıklarından dolayı memnuniyetini dile getiren Avustralya Büyükelçisi Mars İnnese Brown, “Bu vesileyle Aydın ve Koçarlı’da bulunmaktan çok mutluyum. Bugün burada Avustralya Büyükelçiliğinin Doğrudan Yardım Programı Projelerinden bir tanesinin açılışı için bulunmaktayız; ‘Aydınlık Gelecek’. İyi bir eğitim vazgeçilmez bir olgu. İyi bir eğitim kişilerin tam potansiyele ulaşmasını sağlar, ülke ekonomisine katkıda bulunur. Kız çocuklarının eğitimi bu anlamda çok daha önemli. Bu proje özellikle bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik ağırlıklı bir eğitim modeli. Bilgisayar Kodlama tüm dünyada başarılı bir kariyerin temel taşlarından biri olmaya başladı. Genç öğrencilerin kodlama ve Stem  eğitimini geliştirmeye yönelik bu projeyi desteklemekten dolayı özellikle çok mutluyum. Bu harika projeyi başlayan öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Her zaman gelecek nesillerin bizden daha iyi koşullarda eğitim gördüğüne emin olmalıyız, çocuklar geleceğimiz” dedi.

 

Açılış öncesinde konuşma yapan Koçarlı Kaymakamı Fırat Çelik de, “Problemlerin çözülmesi için günümüzde okuryazarlık çerçevesinde problem çözme, girişimcilik, yaratıcılık, iş birliği ve iletişim gibi becerileri güçlü insan profiline sahip olması büyük önem arz etmektedir. Belirtilen becerilere sahip bireyler yetiştirmek çağdaş ve nitelikli eğitim öğretim programı ile mümkündür. Bu kapsamda Stem eğitimi öğrencilerin günlük yaşamda ve gelecekte karşılaşacakları problemlere çözüm üretmeleri açısından büyük yarar sağlamaktadır. Stem eğitimi farklı disiplinlere ait bilgi ve becerilerin birlikte kullanımı açısından büyük önem taşımaktadır. Stem Sınıfımızın öğrencilere ve eğitimimize hayırlı olmasını diler ve finansman sağlayan Avustralya Büyükelçiliğine teşekkürlerimi sunarım” şeklinde konuştu.


Konuşmaların ardından Kaymakam Çelik, Büyükelçi Brown’a Koçarlı’nın simgesi Cihanoğlu Kulesi resimli hediye takdim etti. Sonrasında STEM Sınıfını gezen Büyükelçi Brown, öğrencilerin projelerini ilgiyle izledi. 



























09.04.2019 15:58:00