Başkan Erdel; Kooperatifimizi, yeniden ayağa kaldıracağız

GÜNCEL Haber Girişi : 12 Aralık 2023 14:53
Başkan Erdel; Kooperatifimizi, yeniden ayağa kaldıracağız

Koçarlı TARİŞ Pamuk ve Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi Başkanı Bahri Erdel,  kooperatif taşınmazı üzerinde yapılacak konut ve dükkanların satışından elde edecekleri gelirle borçlarını kapatacaklarını ve kooperatifi, yeniden ayağa kaldırıp, ortakların hizmetine sunacaklarını söyledi.

Tıkla

 

Koçarlı TARİŞ Pamuk ve Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi Başkanı Bahri Erdel, ortaklara borçlarının olmadığını da söyledi.

 

Ekonomik sıkıntılarla boğuşan Koçarlı TARİŞ Pamuk ve Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi, Yeni Mahalle'de yer alan yaklaşık 6 dönümlük taşınmazını, kat karşılığında inşaat yapılmak üzere ihaleye çıkardı. Konut ve ticari alan imarlı taşınmazın ihalesi, 20 Aralık’ta yapılacak. Tariş, ihaleyi kazanacak firmayla masaya oturup, dükkan ve daire karşılığında anlaşacak.

 

Firma tarafından inşaat edilecek dükkan ve dairelerden kendisine kalan taşınmazların bir kısmını satmayı planlayan Tariş, satıştan elde edeceği gelirle, bankaya olan yaklaşık 22 milyon liralık borcunu kapatacak.

 

Konuyla ilgili konuşan Koçarlı TARİŞ Pamuk ve Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi Başkanı Bahri Erdel, “Kooperatif olarak ortaklarımıza borcumuz yok. Bankaya ise 22 milyon liralık bir borcumuz var. Bu borcu kapatmak için Yeni Mahalle’de yer alan taşınmazımızı değerlendireceğiz.

 

Bu taşınmazımızı, kat karşılığında inşaat yapılmak üzere ihaleye çıktık. İhaleyi alacak firmayla anlaşıp, taşınmazın üzerinde dükkan ve daireler yapılmasını sağlayacağız.

 

Yapılacak inşaat çalışmasının sonucunda ortaya 100’e yakın daire, 60 ile 80 arasında da dükkan çıkacak. Kooperatifimize kalacak dükkan ve dairelerin bir kısmını satacağız, bir kısmını da kiraya vereceğiz.

 

Sattığımız yerlerden elde edeceğimiz gelirle kooperatifimizin borcunu sıfırlayacağız. Amacımız kooperatifimizi yeniden ayağa kaldırıp, ortaklarımızın hizmetine sunmaktır. Bunda da başarılı olacağımıza inanıyoruz” dedi.