Başkan Kaplan, “Evlatlarınız emin ellerde”

GÜNCEL Haber Girişi : 02 Ekim 2023 14:56
Başkan Kaplan, “Evlatlarınız emin ellerde”

Koçarlı ilçesinde yeni yapılan yurt binası, üniversite öğrencilerini kabul etmeye başladı. Koçarlı Belediye Başkanı Nedim Kaplan, üniversite öğrencilerine kendi evlatları gibi sahip çıkacaklarını söyledi.

Tıkla

 

Koçarlı Belediye Başkanı Nedim Kaplan'ın gayretleri ile Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından ilçeye kazandıran Koçarlı Yüksek Öğrenim ve Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) yurdu ilk öğrencilerine kapılarını açtı.

 

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Koçarlı’da yer alan 480 kişilik yurt binasının depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıkılmasına karar vermişti. Yaklaşık 2 yıl önce yıkılan yurt binasının yerine 800 kişilik yeni bir yurt binası inşa edildi. 77 milyon liraya yapılan yeni yurt binası, ilk defa öğrenci kabul etmeye başladı. Şimdiye kadar yaklaşık 450 öğrenci, yurda kaydını yaptırdı.

 

BELEDİYE BAŞKANI OLARAK DAİMA YANINIZDAYIM

 

Koçarlı KYK yurduna kayıt oluşturmak için gelen öğrencileri ve ailelerini ise Belediye Başkanı Nedim Kaplan karşıladı. Türkiye’nin farklı illerinden Üniversite okumak için Koçarlı’ya gelen ve bir kısmı KYK Yurdu’na yerleşen öğrencileri “Koçarlı’ya Hoş geldiniz, sefalar getirdiniz gençler. Siz artık burada ev sahibisiniz. Belediye Başkanı olarak daima yanınızdayım” diyerek karşılayan Başkan Kaplan, ailelere de “Anneler Babalar merak etmeyin evlatlarınız emin ellerde” dedi.

 

Başkan Kaplan ayrıca “Öğrencilerimiz için gerek şahsım gerekse yerel yönetim olarak üzerimize düşen her türlü görevi yapmak için çalışıyoruz. Bu öğrencilerimiz bizlerin de evladı. Her birini ilçemizin tanıtımı için kültür elçileri olarak görüyoruz." dedi.