Başkan Yaman, faiz artışı esnafı hayal kırıklığına uğrattı

GÜNCEL Haber Girişi : 17 Mayıs 2024 12:34
Başkan Yaman, faiz artışı esnafı hayal kırıklığına uğrattı

Koçarlı Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hüseyin Yaman, Halk Bankasının Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi aracılığı ile esnaflara kullandırdığı kredi faizlerinin artmasına tepki göstererek, kredilerde geriye dönük faizlerin artmasının esnafı mağdur ettiğini ve ödemekte zorlanacağını söyledi.

 

Başkan Yaman, İktidar ve muhalefet olmak üzere bütün Aydın Milletvekillerine mail ve fax gönderdiklerini belirterek, “Önceden kullanılan kredilerin faizlerini tekrar güncellenerek artırılmasının kredi borcu ödeyen esnafı hayal kırıklığına uğrattı. Esnaf ve Sanatkarların Kredi ve kefalet kooperatiflerinden kredi kullananların geçmişe dönük kredi oranları Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından güncellendi. Yapılan güncelleme ile kooperatiflerden daha önce kredi çeken esnaflarımızın da faiz oranları yeniden belirlendi.

 

 

 

 

Ekonominin can damarı olan esnaf ve sanatkarlarımız ayakta duramazsa ekonomimiz sürdürülebilir olmaktan uzaklaşır. Ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik sıkıntılar Esnaf ve Sanatkarımızı direk etkilemektedir. Bağkur, KDV, stopaj, dükkan kirasını ödemekte zorluk çekmektedir.

 

Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi aracılığı ile kullandırılan kredi faiz oranlarının yükseltilmesi Esnaf ve Sanatkarlarımızı zor duruma düşürmüştür. Anayasamızın 173. Maddesi “Devlet Esnaf ve Sanatkarları koruyucu ve destekleyici tedbirler alır”hükmüne istinaden kredi faiz oranlarımızın tekrar geriye çekilmesini”istiyoruz dedi.