Başkan Zülfikar İstek, "Belediyecilik anlamında henüz hizmet görmedik"

SİYASET Haber Girişi : 24 Şubat 2022 12:31
Başkan Zülfikar İstek,

İYİ Parti Koçarlı İlçe Başkanı Zülfikar İstek, görev süresinin üçüncü yılını doldurmasına sayılı günler bulunan Belediye Başkanı Nedim Kaplan'a yüklendi.

Tıkla

 

İlçesinde yapılan hizmetlerin devlet yatırımı olduğunun altını çizen İstek, "Belediyecilik anlamında henüz hizmet görmedik" eleştirisinde bulundu.

 

Koçarlı'da 30 Mart 2019 tarihinde düzenlenen yerel seçimlerde, Cumhur İttifakı'ndan belediye başkanlığını kazanan AK Parti'li Nedim Kaplan'ın 5 yıllık görev süresinden üçüncü yılını doldurmasına sayılı günler kaldı.

 

İktidar partisinden Kaplan'ın görevine başlaması ile birlikte adeta devlet yatırımlarının yağdığı ilçede İYİ Parti İlçe Başkanı Zülfikar İstek, belediyecilik anlamında henüz hizmet görmediklerini savundu.

 

TEŞEKKÜR ETTİ

 

Koçarlı'da yapılan bir şeylerin olduğunu ama bunların belediyecilikle bir alakası bulunmadığını dile getiren İlçe Başkanı İstek, "Jandarma binası yenileniyor, emniyet binası yenileniyor. Bunlar, belediyenin hizmeti değil, devletin, devlet kurumlarının hizmeti.

 

Yurt konusunu aylardır söylüyorduk, gecikmeli de olsa yıkım kararı çıktı, yıkım başladı. Bunu Kredi Yurtlar Kurumu yapıyor. Dere ıslahı yapıldı, Devlet Su İşleri gerçekleştiriyor. Belediye hizmeti olarak, Koçarlı Belediyesi'nin direkt olarak yaptığı herhangi bir hizmet yok şu ana kadar. Valilik’ten YİKOB’tan diğer devlet kurumlarından sağladığı hizmetler var.

 

Sonuçta Koçarlı'ya gelen her türlü hizmete biz zaten teşekkür ediyoruz, kimin yaptığı önemli değil. Yeter ki hizmet yapılsın, birileri vesile olsun" ifadelerini kullandı.

 

“O KADAR PARA HARCAMAYA GEREK YOKTU”

 

Yanlış yapılan işleri dile getirdiklerini anlatan Başkan İstek, DSİ tarafından Kocababa Deresi yatağına fayans benzeri taş döşenmesine tepki gösterdi. Ülkede ekonomik sıkıntılar yaşandığına işaret eden İstek, “Bu krizde neden gerek görüldü bilmiyoruz ama fayans döşenen bir deremiz oldu.

 

O kadar para harcamaya gerek yoktu” ifadelerini kullandı. Yeni belediye hizmet binası yapılmasını da eleştiren İstek, “Yeni belediye hizmet binasına gerek yoktu. Eski bina, tadilat ile kullanılabilinirdi.

 

Şu anda hala daha bilmiyoruz nasıl yapıldı, İçişleri Bakanlığı emniyet ve belediye binası diye yaptı ama mülkiyeti şu anda kime ait onu da bilmiyoruz. Bununla ilgili henüz bir açıklama duymadık. Onu da herhalde yakın zamanda öğreniniz” dedi.

 

“BELEDİYENİN PARASI KONUSUNDA SIKINTI VAR”

 

İlçe Başkanı İstek, belediyecilik anlamında henüz hizmet görmediklerini dile getirerek, “Buna, uzak dağ köylerimiz de dahil. Mezarlık bakımlarını üstlenmişti, mezarlıkların durumu çok kötü, bakım yok. Koçarlı Belediyesi'nin yapacağı yollarda da sıkıntı var, yapamadı. Maddi anlamda belediyenin parası konusunda da sıkıntı var” şeklinde konuştu.

 

“KOÇARLI’NIN GELECEĞİNİ SATIYORLAR”

 

Kaplan döneminde, belediye taşınmazlarından satış olduğunu ifade eden Başkan İstek, “Bizim eleştirdiğimiz konulardan bir diğeri de mülkiyet satışı. Bir önceki belediye döneminde, mevcut belediye başkanının gündeme getirdiği konu ‘Koçarlı'yı satıyorlar, Koçarlı'nın geleceğini satıyorlar’ şeklindeydi.

 

Son 3 yılda, bir önceki belediye döneminde satılandan daha fazla belediye taşınmazı satıldı. Şimdi de satmayı savunuyorlar. O zaman bir önceki dönemde niye satılmasını eleştirdiniz, davul-zurna ile yollarda gezdiniz satıyorlar, satıyorlar diye. Görünen de satmaya devam edilecekler gibi" dedi.