Birliktelik İçin Birleştiler

GÜNDEM Haber Girişi : 23 Aralık 2022 11:54
Birliktelik İçin Birleştiler

Başkan Yaman, “Biz koltuk sevdalısı değiliz gerektiğinde koltuğu bırakmasını da biliriz”dedi.

Tıkla

 

 

Önümüzdeki aylarda yapılacak olan Koçarlı Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet kooperatifi  Başkanlığına  Koçarlı Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hüseyin Yaman aday olduğunu açıkladı.

 

Başkan Yaman, “Biz koltuk sevdalısı değiliz gerektiğinde koltuğu bırakmasını da biliriz”dedi.

 

Gazetemizin “Koçarlı EKKK'de seçim heyecanı” haberinin ardından gözler kredi kefalete çevrildi.

 

Başkan Yaman yaptığı açıklamada, “Kulağımıza fısıltılar geliyordu ama biz seçimin olduğunu gazeteden öğreniyoruz. Buralar esnafın evi. Ne gizleniyor” diyerek tepki gösterdi.

 

BİR İLK YAŞANDI

 

Latmos kafede düzenlenen adaylık açıklamasında Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hüseyin Yaman’a destek için yanında olanlar  dikkat çekti.

 

Koçarlı Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ali Köse, Koçarlı Birlik Minibüs Kooperatifi Başkanı Ali Karakuş, Koçarlı Şoförler ve Otomobilciler Odası önceki Başkanı Şenol Şahin birlik ve beraberlik için  Hüseyin Yaman’ın yanında olduklarını ve   sonuna kadar destek olduklarını söylediler.

 

BİRLİK VE BERABERLİK İÇİN ADAYIM

 

Açıklamasında, “Esnaf ve odalar arasında yaşanan kopukluklar ve bu kopukluk sonunda Koçarlı esnafının kendi aralarında ayrışmaya başladığını ve  bu ayrışmanın odalara da yansıdığını söyleyen Başkan Hüseyin Yaman, “Buda esnafımıza ve koçarlı halkına zarar vermektedir. Sağdan soldan duyduğumuza göre seçimin 17 Ocak’ta yapılacağı konuşuluyor. Hala bir şeyler gizlenmeye çalışılıyor.

 

KOLTUK SEVDALISI DEĞİLİM

 

Öncelikle şunu belirtmek isterim. Kredi Kefalet Kooperatifine adaylığımı bugün belirlemedim. Yaşanan sıkıntılardan dolayı bu çok önce alınmış bir karardı. Seçimler erkene alınınca bizde adaylığımızı açıklıyoruz.  Biz koltuk sevdalısı değiliz gerektiğinde koltuğu bırakmasını da biliriz.

 

İlçemizde Odalar ve oda başkanları eskisi gibi bir araya gelemiyor. Kutuplaşmalar yaşanmakta. Biz bu kutuplaşmaları gidermek için aday oluyoruz.

 

İlçemizde daha birlikte olup güçlü bir şekilde daha güçlü olacağımızın kimsenin şüphesi olmasın.

 

İlçemize güzel yatırımlar yapılmakta. Bizde bu güzelliklerin içinde yer alarak Koçarlımıza yapılacak yatırımlara destek olup daha güzel işler yapmak istiyoruz. Belirttiğim gibi bu kutuplaşmalar nedeniyle bu başarıyı sağlayamadık.

 

Adı Koçarlı Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet kooperatifi  ama Koçarlı esnafı daha az faydalanıyor. Biz kooperatifin finansmanının Koçarlı’lı esnaflarımızın yararlanması için aday oluyoruz. Kredi kullandırılmasında önceliğimiz Koçarlı’da bulunan esnaflarımızın. Ama baktığımızda, bizim Koçarlı esnafı başka ilçelerdeki koperatriflere giderken başka ilçelerdeki esnaflarda bizim ilçemizden kredi kullanıyor. Bunun yanlış olduğunu düşünüyorum. Önceliğimiz kendi esnafımız olmalı. Bu bizim için çok acı verici bir durum”dedi.

 

GÜÇLÜ BİR EKİBİMİZ OLACAK

 

Seçim çalışmalarına bugünden itibaren başladıklarını ifade eden Hüseyin Yaman, öncelikle beni yalnız bırakmayarak destek için yanımda olan, Koçarlı Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ali Köse’ye, Koçarlı Birlik Minibüs Kooperatifi Başkanı Ali Karakuş’a, Koçarlı Şoförler ve Otomobilciler Odası önceki Başkanı Şenol Şahin’e çok teşekkür ederim.

 

Güçlü bir ekibimiz olacak. Artık bizim hedefimiz Koçarlı’lı esnafımızın refahı ve Koçarlımız. Ekibimizi de kısa zamanda yine bir basın açıklamasıyla kamuoyuna tanıtacağız. Adaylığımızın hayırlı uğurlu olmasını diler saygı ve sevgilerimi sunarım”dedi.