CHP Adayına Bağarcık mahallesinden veto

GÜNCEL Haber Girişi : 14 Mart 2024 09:39
CHP Adayına Bağarcık mahallesinden veto

Koçarlı ilçesine bağlı Bağarcık mahallesi CHP’li Belediye Başkan Adayı Özgür Arıcı’yı mahalleye istememesi sebebiyle mahalleye gidemeyen Arıcı ve Partililer kamu oyunda büyük bir yankı uyandırdı.

Tıkla

 

 

Mahalli idareler seçimlerine sayılı günler kala Koçarlı'da da yerel seçim heyecanı, tartışmalı bir dönemece girdi. CHP’nin Belediye başkan adayı olarak belirlenen Özgür Arıcı, ilçede ithal aday olarak anılırken, ilçede oturmadığı için vatandaşlar “İthal Aday istemiyoruz” diyerek tepkilerini dile getiriyorlar.

 

 

Son olarak Başkan Adayı Arıcının, Bağarcık mahallesine girişine izin verilmediği için büyük bir hayal kırıklığı yaşadığı belirtilirken,  bu olay sadece bir adayın mahalleye girişinin engellenmesiyle sınırlı kalmayarak aynı zamanda Koçarlı halkının yerel yönetimlerde yerel köklerden gelen, yerinde ve halkla iç içe yaşayan bir başkan isteğinin de bir göstergesi olduğu ifade ediliyor.

 

 

 Vatandaşlar ayrıca CHP Adayı Arıcı’nın elle tutulur bir projesinin olmadığını söyleyerek “Belediye başkan adaylarından sadece vaatler değil, somut projeler ve icraatlar bekliyoruz. Bu bağlamda, adayların sahip oldukları projelerin, mahalle sakinlerinin yaşam kalitesini artıracak, sorunlara çözüm getirecek ve mahalledeki potansiyeli en iyi şekilde değerlendirecek nitelikte olması gerekiyor. Bunların hiçbirisi de ithal adayda yok. O yüzden mahallemizde istemiyoruz” dediler.

 

 

Koçarlı ve köylerde, CHP Adayı Arıcı’nın Koçarlı’da oturmadığı konuşuluyor. Arıcı, Adaylık süresince bile Koçarlı’da oturmayan elle tutulur bir projesi olmayan biri. 5 yıldır Çerçioğlu ne yapmış köylerimize. Biz Koçarlımıza ve mahallelerimize hizmet edecek adayla yürümek istiyoruz” diye konuştular.