Katı Atık Bedelindeki Artış Koçarlı’da Gündem Oldu

GÜNDEM Yayınlanma : 03 Nisan 2026 16:12 Düzenleme : 03 Nisan 2026 16:13
Katı Atık Bedelindeki Artış Koçarlı’da Gündem Oldu
Koçarlı’da son günlerde gündeme gelen katı atık bedellerindeki artış, ilçe esnafı arasında dikkat çeken bir tartışmayı beraberinde getirdi.

Özellikle küçük esnafın ekonomik olarak zor bir süreçten geçtiği bu dönemde, faturaların beklenenden yüksek gelmesi tepkilere neden olurken, yetkililerden konunun yeniden değerlendirilmesi yönünde çağrılar yapılmaya başlandı.

 

Koçarlı Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Hüseyin Yaman’da konuyla ilgili yaptığı açıklamada, esnafın içinde bulunduğu şartların göz ardı edilmemesi gerektiğine dikkat çekti. Yaman, artan maliyetlerin esnafı zaten zorladığını belirterek, “Esnafımız Bağ-Kur primlerini ödemekte, iş yeri kiralarını karşılamakta güçlük çekiyor. Bu süreçte katı atık bedellerinde yaşanan ani artış, birçok işletmeyi daha da zor durumda bırakmıştır. Bu durumun ilgili kurumlar tarafından yeniden gözden geçirilmesini temenni ediyoruz” ifadelerini kullandı.

 

İlçedeki esnaflar ise yaşadıkları sıkıntıyı daha somut örneklerle dile getiriyor. Daha önce aylık ortalama 250-300 lira civarında gelen katı atık bedelinin bu ay 7 bin ila 8 bin lira arasında faturalandırıldığını ifade eden esnaflar, bu artışın kendileri için sürdürülebilir olmadığını söyledi.

 

Ekonomik şartların her geçen gün ağırlaştığını belirten esnaflar, “Zaten Bağ-Kur borçlarımızı ve kiralarımızı ödemekte zorlanıyoruz. Bu şekilde giderse dükkân kapatmak zorunda kalabiliriz. Aile geçindirmekte zorlanıyoruz” diyerek yaşadıkları endişeyi dile getirdiler.

 

Koçarlı’lı esnaflar, “İlçede faaliyet gösteren birçok küçük işletme, giderlerin gelirleri aştığı bir dönemde ek mali yüklerin hafifletilmesini talep etti. Bu noktada, katı atık bedellerinin yeniden düzenlenmesi ya da daha makul seviyelere çekilmesi yönünde beklentileri olduğunu söylediler.

 

Koçarlı Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Hüseyin Yaman, “Belediye ile esnaf arasında sağlıklı bir iletişim kurulmasının önemine değindi. Yaman, “Amacımız kimseyi zor durumda bırakmak değil. Esnafımızın ayakta kalması, ilçemizin ekonomik canlılığı açısından büyük önem taşıyor. Bu nedenle karşılıklı anlayışla bir çözüm bulunacağına inanıyoruz” dedi.