Koçarlı'da KETEM taramaları 6 Temmuz'da başlıyor

GÜNCEL Yayınlanma : 03 Temmuz 2026 17:14 Düzenleme : 03 Temmuz 2026 17:16
Koçarlı'da KETEM taramaları 6 Temmuz'da başlıyor
Koçarlı'da kadınların sağlığını korumaya yönelik Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) taramaları 6 Temmuz Pazartesi günü başlayacak.

Üç hafta sürecek program kapsamında, 6-24 Temmuz tarihleri arasında 40-69 yaş arasındaki kadınlara ücretsiz meme kanseri taraması gerçekleştirilecek.

Randevular, Koçarlı'daki Aile Sağlığı Merkezlerinde görev yapan ebe ve sağlık personelleri tarafından planlanıyor. Bu kapsamda 40-69 yaş arasındaki kadınlar telefonla aranarak kendilerine uygun gün ve saat için randevu sistemi ile yürütülecek.

Uzak mahallelerde yaşayan vatandaşların da taramalardan faydalanabilmesi amacıyla ulaşım desteği sağlanacak. Belirlenen program doğrultusunda mahallelerden kadınlar toplu olarak taşınarak mamografi çekimleri gerçekleştirilecek.

Yetkililer, meme kanserinde erken teşhisin hayat kurtardığını belirterek, randevu verilen vatandaşların belirlenen gün ve saatte taramaya katılmalarını istedi. Ücretsiz olarak sunulan bu hizmet sayesinde olası sağlık sorunlarının erken dönemde tespit edilmesi ve tedavi sürecinin daha başarılı şekilde yürütülmesi hedefleniyor.