İğne İpliğin Peşinde Geçen Koca Bir Ömür

YAŞAM Haber Girişi : 15 Eylül 2021 14:44
İğne İpliğin Peşinde Geçen Koca Bir Ömür

Tam 65 yıldır Koçarlı’da terzilik yapan 77 yaşındaki Kadir Çeltek, iğne ve ipliğin peşinde bir ömür geçirdi. Halen her sabah 07.30’da dükkanını açıp dikiş dikiyor.

Tıkla

 

Koçarlı ilçesinde 12 yaşında çırak olarak başladığı terziliği 65 yıldan beri hiç ara vermeden yaparak yıllara meydan okuyan 77 yaşındaki Kadir Çeltek hayatında gelişen teknolojiye rağmen eski makineleriyle yıllara meydan okuyor.

 

Evli ve 2 çocuk babası 77 yaşındaki Kadir Çeltek, her sabah kendisine ait terzi dükkanını hiç aksatmadan açarak hizmet veriyor. Gelişen teknolojiye meydan okuyan yıllanmış dikiş makinesinin başından kalkmıyor, ütüsünü elinden bırakmıyor.

 

Ömrünün yettiği yere kadar çalışmaya devam edeceğini anlatan Çeltek, “Artık Koçarlı’da bu işi yapan az.  Dikiş yaptığım makinem ve ütümü 65 yıldan beri kullanıyorum. Onlar da benim gibi yaşlı ve sağlam. Dikiş makinesi benim meslek hayatımdaki ilk  makinem.  Yıllar önce iş yetiştiremiyorduk.

 

Günlerce takım elbise, pantolon, gömlek diktik. Bir Ramazan bayramında 20 takım elbise diktiğimiz oluyordu. Şimdi artık tamirat ve paça yapıyoruz. Arada da pantolon diktiren oluyor”dedi.

 

MESLEĞİNİ İLK GÜNKÜ TİTİZLİĞİYLE SÜRDÜRÜYOR

 

1956 yılında çırak olarak başladığı terzilik mesleğini severek sürdüren 77 yaşındaki Kadir Çeltek, 65 yıldır elinden iğne ipliği düşürmüyor.

 

İlkokulu bitirdikten sonra terzide çırak olarak başlayan terzi Kadir Çeltek, ilerlemiş yaşına rağmen mesleğini ilk günkü titizliğiyle sürdürüyor.

 

Meslek hayatında çok disiplinli çalıştığını belirten Çeltek, “Hala 07.30’da dükkanı açarım. O zamanlar ustaya saygı vardı. Şimdi çırak bile kalmadı.

 

O dönemler terzilik mesleği altın bilezikti. Çok değerli bir meslekti, asil bir meslekti. Artık terzilik yapmak isteyen yok”dedi.