İhanetle suçlanıyorum dedi istifa etti

GÜNCEL Haber Girişi : 04 Nisan 2024 08:13
İhanetle suçlanıyorum dedi istifa etti

AK Parti İlçe yöneticisi ve seçim görevlisi olan Alpay Arıcı,  kuzeni olan CHP'li Özgür Arıcı için, "Oylar yeniden sayılmasın" diye onay verdiği iddiasının ardından parti içinde ve ilçede tepkilere neden olmuştu.

Tıkla

 

Gençlik Kolları Başkanı Serhat Deveci’nin görevden alınmasının ardından Alpay Arıcı, “İhanetle suçlanıyorum diyerek” istifa etti.

 

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Arıcı,  Lüzum üzerine bu zamana kadar gururla şerefle yürüttüğüm AK Parti Koçarlı yönetim kurulu üyeliğinden istifa ediyorum” dedi.

 

Koçarlı'daki seçimlerin tartışmalı ismi olan ve ihanetle suçlanan Alpay Arıcı' dan açıklama geldi.

 

Arıcı, yazılı olarak yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi.

 

"Kamuoyunun dikkatine

 

2010 yılından beri üyesi olduğum, AK Partide gençlik kolların da başladığım şu an Koçarlı AK Parti Yönetim Kurulu üyesi olarak devam ettiğim, beni bu göreve layık gören başta Cumhurbaşkanımız RECEP TAYYİP ERDOĞAN olmak üzere bütün büyüklerime ve Koçarlı halkına teşekkür ediyorum.

 

 

Bünyesinde uzun zamandır bulunduğum AK Parti’nin siyaset yaptığım süre içerisinde yaşanan bunca olaya rağmen sükûnetimi korudum, ama artık vakit adil, şeffaf ve dik durma vaktidir. Bu zamana kadar sessizliğimi korumamın tek sebebi partimin ve Cumhurbaşkanımızın zarar görmemesini istediğimdendir. Fakat gelmiş bulunduğumuz nokta da artık sessizliğimi korumam mümkün olmayacaktır ki İhanet le suçlanmaktayım.

 

 

31 mart seçimlerine yaklaşırken üzerime oynanan oyunlar, kirli iftaralar kapalı kapılar ardında ailem hakkında ve babamın şahsına yapılan haberlere rağmen partimden davamdan ve dik duruşumdan ödün vermedim.

 

 

Seçim sürecin de basına verilen video haberler ve demeçlerin sanki benim tarafımdan yaptırılmış, gazeteye ben servis ettirmişim gibi parti içinde çatlak sesler çıkmaya başladı. Bu konuyla alakalı belediye başkan adayımız Nedim Kaplan’la görüşme yaptım. Parti binasında yaptığımız bu görüşmede yanımda ilçe başkanım Ümit Özdemir ilçe gençlik kolları başkanım Serhat DEVECİ de vardı. Bu haberlerin benim ile bir alakası olmadığını herkesin önünde Yemin ederek kendimi ifade ettim.

 

 

31 Mart seçimlerine kadar parti de çatlak sesleri başkan Adayımız bir türlü susturamadı, şahsımca susturmak istemedi. Bu sürede çok yıpranmama rağmen siyasi terbiyeyi iyi bilirek partimde olan görevimi layıkıyla yerine getirdim.

 

 

Seçim sürecinde asli görevim olan Koçarlı ilçe Seçim Kurulu Başkanlığın da Partili Asil Üye olarak akşam üstü saat 17.00’den sabah 06.00’a kadar görevimin başından ayrılmadım. Seçim sonucunun açıklanması ardından 1 Nisan saat 20.00 partide olağanüstü toplantı yaptık. Gençlik kollarıyla olan toplantıda seçimin kaybedilmesinin faturası gençlik kollarında gecesini gündüzüne katan genç kardeşlerimize kesilmiş olup Gençlik kolları Başkanımız ve İlçe başkanımız rencide edilmiştir. Bu durumu sakinlikle ve sabırla izlerken adayımızın ağzından KÜFÜRLÜ ve HAKARET içerikli ifadeler çıktı. O gece beni İlçe seçim kurulu Partili Yedek Üyesi Gökhan AFACAN beni arayarak; - yarın toplantıya ben katılacakmışım diyerek beni aradı. Ben görevimin başında olduğumu bu görevin şahsıma ait olduğunu ve herhangi aksi bi durumda haber edeceğimi söyledim. 2 Nisan Salı günü babamın izmir de ameliyat olduğu saatlerde İlçe başkanımdan gelen talep doğrultusunda yedek üyenin ilçe seçim kurulu toplatısına katılmasını söyledi, bende itiraz edip bu görevin şahsıma ait olduğunu söyledim. Ardından İl Yönetim Kurulu üyemiz beni arayarak aynı talepte bulundu. İftara yakın Adayımız NEDİM KAPLAN’dan gelen telefonla şahsıma, -senin o toplantıya gitmeni istemiyorum, bu seçim benim seçimim, burda ki gençleri zor tutuyorum, senin siyasi geleceğin biter, sen neden ısrar ediyorsun karşı taraf seni parayla satın mı aldı diyerek bana ağır ve altından kalkamaz ithamlarda bulundu.

 

 

Bu ağır ithamlara karşı -Sen ne diyorsun, -ağzından çıkanı kulağın duyuyor mu, -bu ne demek.! seçimi AK parti değil teşkilat değil sen kaybettin. Günah keçisi arıyorsan ilçe başkanına gençlik kollarına değil kendine bak diye terbiyemi bozmadan bağırarak cevap verdim.

 

 

Bu yaşadığım olayda 2020 yılın da AK parti ilçe başkanı İlyas Arslan ve Ak Parti ilçe kadın kolları başkanı Yasemin Uygunu hırsızlıkla itham etmesi ve bu olayı tüm belediye personeline paylaştırıp kişileri itibarsızlarştırmasını aklıma getirdi.

 

 

Bu seçimin kaybedeni Aday Nedim KAPLAN OLDUĞU HALDE bu sorumluluğu bu görevi bu kabullenmeyi yapmadığı için bu kararı almış bulunmaktayım.

 

 

Lüzum üzerine bu zamana kadar GURURLA ŞEREFLE yürüttüğüm kendi evladıma Liderimizin ismini verdiğim gönül bağım olan AK Parti Koçarlı yönetim kurulu üyeliğinden istifa ediyorum.

 

 

**** ve şunu belirtmek isterim ki; Koçarlı halkı benim nasıl aileden geldiğimi, nasıl bir esnaf olduğumu Aydın ili ve Koçarlının 52 mahallesi dahil olmak üzere herkes benim parayla satın alınmayacağımı çok iyi bilir..

 

 

*** Gelelim bugün üstüme atılan ihanet suçlaması haberlerine. Bugün yüksek Seçim kurulunda benimle beraber 4 siyasi parti üyesi , 2 kamu görevlisi ve hakim ile birlikte bir toplantı gerçekleştirildi. Bu toplantıda oy kullanacak 7 üyenin 6 sı seçimde şaibe olmadığına ve seçim için itirazın gerek bulunmadığını belirterek oy kullanmışlardır. Oy kullanma sırasında tutanak olmamasından dolayı itiraz içinde somut bir delil bulunmadığı tarafımıza bildirilmiş ve şaibe olup olmadığı sorulmuştur. Bu görevi daha önce yapanlar bilirler ki bu görevde doğruyu söyleyeceğine şerefin ve namusun üzerine yemin edilir. Bende seçimde şaibe olmadığına dair görüşümü bildirdim. Ama geçersiz oyların partim adına sayılmasını talep ettim. Hakime hanım bunun karşılığında sandık görevlisi ve müşahidlerin oy kullanma sırasında tutanak tutmadığını belirterek red etmiştir. Doğruyu söylemek ne zamandan beri İHANET olmuştur.

 

 

 

**** Bu olaylardan ötürü Aday Nedim Kaplanın 2 Nisan günü bana söylediği; “Gençleri burada zor tutuyorum” gibi tehditvari söylemlerine karşı şahsıma ve aileme karşı doğacak maddi manevi olayların hepsinden Nedim Kaplan SORUMLUDUR..