Kaplan Anketlerde açık ara fark attı

GÜNCEL Haber Girişi : 28 Mart 2024 11:10
Kaplan Anketlerde açık ara fark attı

31 Mart Yerel Seçimlere sayılı günler kala anket şirketleri son araştırmalarını açıkladılar.

Tıkla

 

Kamuoyu ile paylaşılan son anketlere göre Koçarlı’da açık ara fark dikkat çekti.

 

Koçarlı’da 17-20 Mart tarihleri arasında İlçe genelinde 3 bin 100 katılımcıyla, bilgisayar destekli ve telefon yöntemiyle yapıldığı belirtilen anket araştırmasında seçmenlere “Koçarlı Belediye Başkanlığı için hangi adaya oy vereceksiniz?" sorusu yöneltildi.

 

Ankete göre, Koçarlı Belediye Başkanlığı seçimi yarışında yüzde 63.4 oy oranıyla Cumhur İttifakının AK Parti’li adayı Nedim kaplan açık ara önde görüldü.

 

31 Mart 2024 yerel seçimleri öncesinde son anket sonuçları yayımlanmaya başlandı. Koçarlı anketinde Cumhur İttifakı Ak Parti adayı Nedim Kaplan ile CHP Adayı Özgür Arıcı arasındaki yarışı gözler önüne serdi. Ankette ayrıca İYİ Parti adayı Hüseyin Özkan’da yüzde 5.2’lik oranla yer buldu.

 

ARADAKİ FARK YÜZDE 33.6

 

Yayınlanan ankete göre Cumhur İttifakı AK Parti Koçarlı Belediye Başkan Adayı Nedim Kaplan yüzde 63.4 oy oranı ile açık ara önde olurken, CHP Adayı Özgür Arıcı ise yüzde 29.8 oy oranında kalarak rakibi Nedim Kaplan’dan yüzde 33,6’lık oran ile açık ara geride kaldığı görüldü.

 

Aradaki yüzde 33.6’lık fark ise CHP Adayı Özgür Arıcı’nın aldığı 29.8’lik oy oranından bile yüzde 3.8 puan fazla olduğu görüldü.

 

Ankette İYİ Parti adayı Hüseyin Özkan’ın yüzde 5.2’lik oran ile rakiplerinin çok altında kaldı.  Kararsız seçmene ve diğer partilerin oy oranı ile yüzde 1.6 olarak kayıtlara geçti.